Annonce
Kultur

Biografer må åbne - Panorama afventer: - Jeg sidder og trykker opdater hele tiden

Lars og Helle Broen driver Panorama Biograferne i Fredericia og Middelfart. Biograferne har været lukket i to måneder, men har med seneste aftale mellem folketingets partier fået lov at åbne igen. Arkivfoto: Torben Glyum
Det kom som en overraskelse for medindehaver af Panorama Biograferne, Helle Broen, at biograferne allerede må åbne straks. Folketingets partier indgik aftale sent onsdag aften.
Annonce

Fredericia/Middelfart: For medindehaver af Panorama Biograferne i Fredericia og Middelfart, Helle Broen, kom det som en overraskelse, at biograferne får lov at åbne straks.

Folketingets partier indgik onsdag aften en aftale om hurtigere genåbning af en række institutioner i fase to, og det betyder blandt andet, at biografer, teatre og zoologiske haver må åbne straks.

- Vi har hele tiden med vores samarbejdspartnere arbejdet hen imod en åbning 8. juni, så det kom lidt som en overraskelse for os, fortæller Helle Broen.

Hun oplyser, at de første mails med forespørgsler om genåbningen allerede begyndte at tikke ind kl. 7 torsdag morgen.

Vi har hele tiden med vores samarbejdspartnere arbejdet hen imod en åbning 8. juni, så det kom lidt som en overraskelse for os.

Helle Broen, medindehaver

Annonce

Venter på retningslinjer

Biograferne er klar til åbning i den forstand, at der er sat plexiglas op, indkøbt store mængder af håndsprit og så videre. Men om biograferne kan åbne afhænger af to ting, forklarer Helle Broen. Det ene er, om der kan skaffes film - og det andet er, hvor mange biografgængere der må lukkes ind, for der skal være økonomi i at åbne dørene.

- Vi kan ikke skaffe nogle film. Det hænger sammen med forsamlingsforbuddet. Udlejningsselskaberne vil ikke sende film ud, hvis der kun må være 10 i salen, og vi har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvis der kun må være 10, forklarer hun.

Helle Broen håber dog, biograferne snart kan åbne. Derfor venter hun spændt på at høre fra biografens samarbejdspartnere og på at få retningslinjerne fra myndighederne.

- Jeg sidder og trykker opdater hele tiden på min mailbox. Vi er meget spændte og glæder os meget, fortæller Helle Broen.

I aftalen fra onsdag aften oplyser folketingets partier, at forsamlingsforbuddet vil blive hævet til 30-50 personer 8. juni, ligesom man forventer en gradvis lempelse af forsamlingsforbuddet henholdsvis 8. juli og 8. august.

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce