Annonce
Fredericia

Birgit har stået i Butikken i 51 år - nu er det slut

Butikken i Erritsø holder ophørsudsalg til sidst i maj, men der kommer stadig nye forårsvarer på hylderne. Det skal gå ordentlig for sig, mener indehaver gennem mere end 30 og tidligere ekspeditrice i butikken, Birgit Andersen. Foto: Marianne Husted
Indehaver er fyldt 75 år. Dametøjsbutikken på Erritsø Butikstorv lukker i slutningen af maj

Bag disken: Birgit Andersen var med, da Butikken åbnede 6. juli i 1967. Hun er også med, når dametøjs-butikken har sidste åbningsdag i slutningen af maj.

Birgit Andersen er fyldt 75 år, og hun mener, at nu kan hun med god samvittighed stoppe. Hun ville dog gerne have videregivet sin butik, men det har ikke været muligt at finde aftagere.

- Det er også blevet mere besværligt at drive egen forretning, konstaterer hun med henvisning til administrationen, som følger med.

Annonce
Det var annoncen op til åbningen 6. juli 1967, hvor tilbudspriser på f.eks. en skjorte lød på 4, 95 kroner. Foto: Marianne Husted

Svigerfars butik

Det var svigerfar S.M. Andersen, der i sin tid etablerede butikken i Erritsø. Den bar navnet S.M. Textil, og man kunne ud over dametøj købe børnetøj, undertøj til mænd, garn, duge og sengelinned.

Birgit Andersen har indrammet annoncen fra 1967 med åbningstilbud til eventyrligt små priser, som det hed. Man kunne f.eks. få en underkjole i perlon til 8,95 kroner, dynebetræk til 2,95 kroner og en skjorte til 4,95 kroner.

I 1988 overtog hun butikken fra sin svigerfar. Navnet skiftede til "Butikken".

- Så var vi ikke så bundet med hensyn til vareudbud, smiler hun, der siden valgte at fokusere på dametøj.

Nye forårsvarer

Selv om det nærmer sig, at Butikken holder sidste åbningsdag, kommer der stadig nye forårsvarer på hylderne. Det skal ikke ligne en butik under afvikling.

- Vi har været glade for at bo på Butikstorvet, og jeg ønsker for de andre butikker, at der vil komme en ny spændende butik på denne adresse, siger Birgit Andersen, der også håber det bedste for sine to ansatte.

Der kommer stadig nye forårsvarer på hylderne, selv om sidste åbningsdag i Butikken nærmer sig. Foto: Marianne Husted

Trofaste kunder

Hun har haft gode trofaste kunder i alle årene. Mange kvinder - ikke alene fra Erritsø, men også fra Taulov, Skærbæk, Middelfart og andre områder - er blevet klædt på til både hverdag og fest i tøj fra Butikken.

Bukser af mærket LauRie har kunderne gerne ville køre langt efter. Mærket SoulMate har haft tag i de yngre kunder, og bluser fra Micha har også altid været et hit.

- Men flower-power-tøjet i sin tid var ikke noget, som Erritsø-kunderne brød sig synderligt om, husker hun.

30 års jubilæum

Birgit Andersen har nået at holde sit 30 års jubilæum som butiksindehaver. Også hendes ansatte er blevet i butikken i mange år.

Nu skal der være tid til at dyrke mere motion og friske sprogkundskaberne op, fordi hun og hendes mand gerne rejser. Blandt andet er det blevet til en hel del besøg hos sønnen, der har boet 20 år i Kina, og nu bor i Portland, Oregon, hvor han arbejder med sikkerhedstøj, mens datteren driver børnetøjsbutikken Amoc i Gothersgade.

Hun kommer til at savne sine mange gode faste kunder og kolleger på butikstorvet, og hun benytter lejligheden til at takke for dem alle og minde om, at kunder skal huske at indløse gavekort og tilgodebeviser her i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce