Annonce
Debat

Birgitte Vind og Daniel Toft Jakobsen (S) lovpriser statsministerens løgn - det er på randen af vanvid

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto

Læserbrev:  I weekkenden skrev Birgitte Vind og Daniel Toft Jakobsen (S) et modsvar til mit indlæg ”Regeringens magtfuldkommenhed er der intet nyt i, men nu når den alligevel nye højder”.

Birgitte og Daniel mener,at jeg har "benyttet lejligheden (Grønnegaard-rapporten) til at beskylde statsministeren og regeringen for at lyve".

Det må være det, man kalder for forventelig socialdemokratisk faren i flint.

Noget af det sværeste ved at holde debatten produktiv er - for mig - når den tager en drejning væk fra fakta og over mod en mere generaliserende debat, hvor fakta og holdninger har byttet plads, og hvor det rationelle grundlag for vigtige samtaler må vige pladsen for følelser.

Og det er unægteligt sådan, jeg har det med denne form for følelsesmæssig mudderkastning underlagt den socialdemokratiske propagandavogn.

Så lad os holde os til fakta. For når jeg skriver, at statsministeren har løjet og tilbageholdt information over for danskerne og Folketinget, er det altså ikke en følelse eller holdning, jeg har, eller noget, jeg uden videre har opdigtet.

Tværtimod er det, jeg gør, at give en faktuel gengivelse af konklusionerne i Grønnegaard-rapporten. Og her står det klart, at statsministeren løj overfor danskerne og Folketinget, da hun gennemtrumfede en variant af en nedlukning tilbage i marts, som ikke havde sundhedsfagligt belæg. Planen var primært udtænkt af Statsministeriet.

Og som jeg skrev i mit forhenværende indlæg, er der for så vidt ikke noget galt i at kommunikere planer og strategier primært udtænkt af Statsministeriet.

For i en krisesituation vil der være beslutninger, der tages politisk. Og gentagne gange har statsministeren da også understreget, at regeringens beslutninger var udtryk for politiske valg. Det medgiver jeg.

Hvad der til gengæld er meget galt i, er, at statsministeren skubbede sundhedsmyndighederne foran sig og krævede, at direktøren i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, deltog i pressemøder og bakkede op, for at legitimere den politiske beslutning, regeringen havde taget. Stik imod Brostrøms egen sundhedsfaglige overbevisning.

Statsministeren gik endog så vidt, som til direkte at påstå, at nedlukningen beroede på sundhedsmyndighedernes anbefalinger. En løgn, som med rapporten blev afsløret.

Det er desuden et vagt skræmme-eksempel, når Birgitte og Daniel forsøger at legitimere statsministerens løgn ved at sige, at det handlede om at undgå italienske tilstande. Intet menneske ved sine fulde fem har nogen sinde haft ambitioner om at implementere scenariet fra Italien. Og det ved Birgitte og Daniel også godt.


Intet menneske ved sine fulde fem har nogen sinde haft ambitioner om at implementere scenariet fra Italien. Og det ved Birgitte og Daniel også godt.


Det her handler om, at vi med indstillingen om, at når regeringen har meddelt, at beslutninger og udmeldinger bygger på sundhedsfaglige vurderinger og anbefalinger, så forholder det sig selvfølgelig sådan. Men netop denne indstilling er med rapporten blevet udfordret.

Statsministerens løgn er i sig selv dybt skræmmende. Men at Birgitte og Daniel forsvarer løgnen, og endda lovpriser den, er på randen af vanvid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia fik sit første point i 2021 - det overskygger alt

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Indskifter var bedste mand for FC Fredericia

Annonce