Annonce
Fredericia

Birte og Per savner de fysiske bøger: - Kunne biblioteket ikke tilbyde en udleveringsydelse?

Det er umuligt at få hentet sine forudbestilte biblioteksbøger i disse dage. Det mærker Per og Birte Eskildsen, og parret efterlyser en udleveringsydelse, så det stadig er muligt for læselystne borgere at få fingre i de fysiske bøger, nedlukning af landet til trods. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ægteparret Birte og Per Eskildsen er efterhånden løbet tør for lånte bøger. Parret er ikke til e-bøger, og derfor er lukningen af Fredericia Bibliotek en kedelig konsekvens af den nuværende corona-situation. Parret efterlyser udlevering.
Annonce

Fredericia: 11. marts lød beskeden fra landets statsminister, at blandt andet kulturinstitutioner og biblioteker skulle lukke. Dagen efter klokken syv hang Jytte Bræmer, bibliotekschef for Fredericia Bibliotek, skiltet i døren. Lukket.

Det betød samtidig, at alle de borgere, der havde bestilt og reserveret bøger, ikke længere havde mulighed for at få dem hentet. For Birte og Per Eskildsen var det en træls besked.

Vi ved godt, der er mange, der savner os, og hvis det fortsætter (med nedlukningen, red.), vil vi overveje, om vi kan tilbyde en service for de borgere, der har bestilt bøger før nedlukningen.

Jytte Bræmer, bibliotekschef

Annonce

E-bøger, nej tak

Per Eskildsen valgte torsdag den 12. marts at sætte kurs mod biblioteket i Prinsessegade for at få fingrene i de bøger, han havde forudbestilt og som lå og ventede på ham. Men da var det allerede for sent.

- Vi fik slet ikke mulighed for at gardere os, lyder det fra Birte Eskildsen.

Og selvom det er muligt at læse e-bøger i næsten et ubegrænset omfang, når nu biblioteket er lukket, taler de digitale bøger ikke til ægteparret Eskildsen.

- Når man er vant til at sidde med en bog i hånden og absolut ikke er til e-læsning, så er det en udfordring, slår Birte Eskildsen fast.

Der bliver snildt læst tre til fire bøger i ugen, afhængig af sideantal, hjemme hos ægteparret, der er midt i 70’erne. Parret køber ikke bøger, da de simpelthen fylder for meget.

Annonce

Ansatte hjemsendt

Birte Eskildsen har via Fredericia Dagblad efterspurgt en slags udleveringsydelse fra bibliotekets side, hvor borgerne stadig havde mulighed for at få fingrene i de fysiske bøger.

Hun foreslår et system, hvor bibliotekets ansatte kunne tage imod bestillinger, hvorefter bøgerne kunne udleveres ved døren.

Sådan et system er ikke umiddelbart i støbeskeen. Det oplyser Jytte Bræmer. Hun beskriver samtidig også en proces, hvor ”alting gik meget hurtigt”.

- Vi har ikke for nuværende mulighed for en udleveringsløsning i døren eller at køre rundt til borgerne. Vi er godt klar over, at det er begyndt at knibe lidt for nogle (boglæsere, red.). Hvis det ikke var gået så lynhurtigt, så kunne vi måske have gennemtænkt det anderledes. Men det gik meget abrupt, siger bibliotekschefen til Fredericia Dagblad og henviser til pressemødet den 11. marts om aftenen, hvor Mette Frederiksen (S) begærede blandt andet biblioteker for lukkede allerede fra dagen efter.

De ansatte på biblioteket er sendt hjem, og der er kun et nødberedskab tilbage, der tager sig af akutte sager på pas- og kørekortområdet.

Annonce

En længere lur

Jytte Bræmer vil dog ikke afvise muligheden for, at der på sigt kunne blive tale om en udleveringsydelse. Men det står ikke lige først for.

- Vi ved godt, der er mange, der savner os, og hvis det fortsætter (med nedlukningen, red.), vil vi overveje, om vi kan tilbyde en service for de borgere, der har bestilt bøger før nedlukningen, forklarer Jytte Bræmer.

Indtil det bliver en mulighed, vil Per og Birte Eskildsen forsøgte at strække deres bøger, så langt de kan.

- Så må vi forsøge at læse lidt langsommere, se lidt mere fjernsyn eller gå en tur. Eller sove en længere middagslur, lyder det muntert.

Har du forudbestilt bøger inden nedlukningen, vil de stadig kunne hentes, når landet igen engang åbner op. Har du bøger, du ikke har fået afleveret indenfor tidsfristen, vil du ikke få en bøde.

Indtil videre er Fredericia Bibliotek lukket til og med 13. april. Det samme gælder Taulov Bibliotek og afhentningstederne i Erritsø Hallen og Bredstrup-Pjedsted Hallen.

Annonce
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Annonce