Annonce
Sport

Bjarne Riis satser på dansk Tour-hold til 2021

Bjarne Riis var sammen med fire ryttere fra sit nuværende hold Team Waoo på Munkebjerg Hotel torsdag. Her ses Rasmus Guldhammer, Martin Mortensen, Johan Tiedemann og Jesper Schultz sammen med den tidligere prof-rytter Per Bausager, der er ansat i Riis-koncernen. De er gamle venner fra 6-dages-løbene i Herning i 70'erne. Foto:Yilmaz Polat
- Det er stærkt motiverende, at der er Tour-start i Danmark i 2021 - det vil vi gerne være med til, sagde Bjarne Riis torsdag på Munkebjerg Hotel i Vejle.
Annonce

Vejle: Bjarne Riis afslørede sine planer om et Tour-hold torsdag på Munkebjerg Hotel i Vejle.

- Det er stærkt motiverende, at der er Tour-start i Danmark i 2021. Det vil vi gerne være med til, sagde Bjarne Riis.

- Kravet er, at vi skal finde mellem otte og 10 millioner euro. Så har vi mulighed for at skabe et Pro Continental Team. Reglerne er ændret, så der ikke længere er fire wild cards til Tour de France. To af de fire Tour-billetter går til de to bedste Pro Continental-hold, og det er det, vi kan gå efter, sagde Bjarne Riis.

Kravet er, at vi skal finde mellem otte og 10 millioner euro. Så har vi mulighed for at skabe et Pro Continental Team. Reglerne er ændret, så der ikke længere er fire wild cards til Tour de France. To af de fire Tour-billetter går til de to bedste Pro Continentale hold, og det er det, vi kan gå efter.

Bjarne Riis

Annonce

Pengene

Lars Seier Christensen har været involveret i planerne om Formel 1 i Danmark, hvor der skulle bruges 300 millioner kroner. Han er ikke rystet over beløbet.

- Det må sagtens kunne lade sig gøre. Da jeg var i Saxo Bank, fik vi reklamer, der var tre-fire gange mere værd, end det vi betalte, og det er bare en god forretning for de firmaer, der kan bruge reklamen, sagde Lars Seier Christensen.

- Sportsligt kan vi skabe det Pro Continentale hold ved at ændre vort nuværende udviklingshold, sagde Bjarne Riis.

- Vi har et fint hold med god harmoni og med en god sportsdirektør i Daniel Foder. Vi har gode erfarne ryttere i Rasmus Guldhammer og Martin Mortensen, men de øvrige er talentfulde ryttere, der kan udvikle sig, sagde Bjarne Riis.

Hans problem er, at Danmarks bedste ryttere, som han har brug for, har kontrakt andre steder, bl.a. Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort og Søren Kragh Andersen.

- Rytterne har kontrakter, og vi kan ikke bare købe dem ud af kontrakterne, men der er jo også mulighed for at hente udenlandske ryttere til holdet, sagde Bjarne Riis.

- Vi har før været gode til at få mere ud af pengene og udvikle et hold. Der er også mulighed for at samarbejde med Kurt Asle Arvesen, der starter et nyt prof-hold i Norge med bl.a. danske ryttere. Han har tidligere kørt for mit hold, så ham kender jeg godt, men jeg har ikke talt med ham endnu.

- Det første bliver at skaffe pengene. Der er jo også den mulighed, at det ikke kan lade sig gøre, og vi har ikke oceaner af tid. Det er slutstillingen på Pro Continental-holdene i 2020, der er afgørende for, hvem der kommer med som de to bedste hold til Tour de France, sagde Bjarne Riis.

Anders Gram, der er Allan Simonsens svigersøn, gift med Camilla, gennemgik den forretningsmæssige del af Virtu Cycling på mødet for sponsorer.

Viceborgmester Dan Arnløv (K) fra Vejle Kommune sagde, at Vejle Kommune var indstillet på at betale fem millioner som startby og yderligere 10 millioner kroner for den enorme reklame.

- Jeg forventer Tour-start ved Fjordenhus på lystbådehavnen, sagde Dan Arnløv.

Annonce

Søger DM 2020 i Vejle

Dan Arnløv afslørede også, at man søger det danske mesterskab 2020 til Vejle Kommune.

Christian Poulsen gennemgik organisationen med de to nuværende cykelhold, Team Waoo for mændene og Team Virtu for kvinderne.

Bjarne Riis er bestyrelsesformand, men følger sine hold tæt. Han bor i Schweiz, men har flere og flere relationer til Danmark.

Blandt medarbejderne er den tidligere professionelle cykelrytter Per Bausager, der står for salg. Bjarne Riis var løberdreng for Bausager under 6-dages-løbene i Herning i 70'erne og fik en fin behandling af ham.

Nu har han også tilmeldt sin 14-årige søn Matias til et fodboldakademi i Vejle fra næste sæson. Han er en lovende forsvarsspiller som back og spiller i Lugano.

- Boldtalentet er ikke kun noget, de har arvet fra deres mor. Tre af mine drenge er gode fodboldspillere. Jeg var selv en talentfuld wing i mine drengeår, lød det fra den danske Tour de France-vinder.

Nicolai på otte, Andreas og Matias er de tre fodboldtalenter, mens Cristian er mere optaget af skisport.

Bjarne Riis' to store drenge Jesper og Thomas er også aktive. Jesper er professionel triatlet, mens Thomas efter flere år som A-rytter kan se frem til en opgave i Team Virtu-koncernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce