Annonce
Sport

BK Wedala er stolt over OL-brødrene

Nikolai og Sebastian Terteryan ved endnu ikke, om de skal bokse OL-kvalifikationskampe i London i maj. Arkivfoto: Dorte Adelfred.
- Det er fantastisk, at brødrene har kunnet rejse sig og bokse OL efter deres fars død, siger formanden for BK Wedala Leif Lund.

Vejle: Brødrene Terteryan tog til London og vandt deres første OL-kvalifikationskamp til Japan, inden stævnet blev aflyst på grund af corona-virus'en.

- Vi er bare så stolte over de to brødre, siger formanden for BK Wedala Leif Lund. Det gælder både mig og hele klubben. Jeg er den, der har kendt drengene længst. Jeg hjalp deres far, da han valgte at blive i Danmark i 1996, og jeg oplever stor taknemmelighed fra hele familien.

- Jeg vidste, at de var gode, men de boksede bare fremragende. De var i topform, og det var bittert, at stævnet blev afblæst. Sådan som de boksede, kunne de have taget OL-billetten. Det var endnu mere fantastisk, når man tænker på, at de lige havde mistet deres far.

- Jeg tror, de kan gå helt til tops, og hvis de ikke kommer med til OL i Japan, bliver de uhyggelige til OL i 2024. Det er to fornuftige drenge, der passer deres skole og deres sport. De går i gymnasiet på en Team Danmark-ordning, siger Leif Lund.

Arben Lika har trænet dem i klubben, og landstræner Thomas Kyø har passet og plejet dem, efter at han er flyttet til Vejle.

- De har trænet tre gange om dagen, så det har været fint, at landstræneren er flyttet til Vejle, siger Leif Lund.

- Nu er alt gået i stå i BK Wedala på grund af smitten. Det har ødelagt meget for os. Patrick Lika skulle have bokset i Tyskland, Nikki Møller Nielsen skulle have haft sin revanche mod Jacob Bank, og alle bokserne plejer at slutte sæsonen med en tur til Tyskland. Nu ligger vi stille, men der er stadig en mulighed for, at Nikolai og Sebastian Terteryan skal bokse OL-kvalifikationskampe i maj, og de er tvunget til at holde sig i form. Flemming Lund har udarbejdet træningsprogrammer til alle boksere, så de kan holde sig i form, siger Leif Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce