Annonce
forside

Blå veloursofa stjålet og mænd uden kørekort - læs dagens døgnrapport her

Arkivfoto: Palle Herløv

Fredericia: To sofaer, den ene i blå velour, og en stol er blevet stjålet fra en forretning på Fuglsang Allé i Fredericia.

Ukendte gerningsmænd er kommet ind i forretningen gennem en nøddør. Indbruddet er sket i perioden fra fredag klokken 18 til lørdag klokken ti.

Tidligere på fredagen var det gået ud over en privatbolig på Devantiervej. Her blev der stjålet et ukendt kontantbeløb af indbrudtyve, der havde brudt et vindue op til bryggerset. Det er sket i tidsrummet fra klokken 10 til klokken 14.20.

Kort efter midnat fredag blev en 48-årig mand fra Fredericia stoppet af en politipatrulje, og det viste sig, at manden slet ikke måtte køre bil - han havde nemlig fået frakendt sit kørekort. Der venter ham nu en bøde.

Det samme gør der for en 19-årig mand fra lokalområdet. Han havde til gengæld aldrig erhvervet sig et kørekort, hvilket politiet fandt ud af ved et rutinetjek på Kongensgade lørdag klokken 00.24.

En 55-årig mand - også fra Fredericia - skulle nok have ladet bilen stå hjemme søndag eftermiddag. Da en patrulje stoppede manden, kunne de konstatere, at han havde drukket så meget alkohol, at alkometeret viste over det tilladte.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

De unge løvers hule findes i Fredericia Idrætscenter: Nyt middel mod måger blev kåret som årets vinderforslag på Innocamp

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender ”Yahya Hassan 2” på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. ”En overrumplende karakterfuld og kanongod bog”, mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har ”chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv.” Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans ”banale børnerim”. At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye ”karakterfulde og kanongode bog”: ”JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED”. Versalerne er forfatterens valg.

Fredericia

Liv deler pakkekalendere ud til trængte børn: - Det er en hjertesag for mig

Annonce