Annonce
Fredericia

Bliv testet i svælget uden tidsbestilling: Regionen udvider mulighederne for pcr-test

Fra mandag 17. maj kan du få en pcr-test uden tidsbestilling i Elbohallen hver mandag. Arkivfoto: Cecilie Damgaard Boeriths
Regionen sender mobil testenhed til Fredericia Sundhedshus denne weekend. Fra uge 20 og foreløbig til og med juni kommer testenheden til Elbohallen hver mandag.

Fredericia: Genåbningen af Danmark betyder, at vi alle får kontakt med flere mennesker i vores dagligdag - og vi kan lettere blive smittet med coronavirussen.

Et middel til at bryde smittekæderne er regelmæssige test, og nu bliver det lettere at få en pcr-test, som er den test, der tages i svælget.

Region Syddanmark øger nemlig testkapaciteten i Fredericia. Denne weekend sender regionen en mobil testenhed til Fredericia Sundhedshus, hvor borgere kan få en pcr-test uden tidsbestilling lørdag og søndag - begge dage fra klokken 9 til 17.

Annonce

Fra mandag 17. maj kan borgere blive testet i Elbohallen uden tidsbestilling. Den mobile testenhed vil være i hallen hver mandag fra klokken 9 til 17.

Aftalen om den ekstra testkapacitet løber foreløbig fra 17. maj til og med juni med mulighed for at forlænge aftalen, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Fortsæt gode vaner

Borgmester Steen Wrist roser borgerne og opfordrer til at holde fast.

- I Fredericia har vi netop haft en periode med høje smittetal og risiko for lokale nedlukninger. Det vil vi selvfølgelig gøre alt for at undgå, og derfor er det altafgørende, at vi i fællesskab løfter den opgave, særligt når vi befinder os midt i en genåbning. Vi skal fortsætte med de gode vaner, som vi efterhånden alle har på rygraden, for det er nu det gælder, siger borgmester Steen Wrist (S) i en pressemeddelelse, hvor fredericianerne også roses for at være gode til at lade sig teste, når behovet melder sig.

- Det er i høj grad med til at bryde smittekæderne. Derfor er det også helt afgørende, at vi holder fast ved de gode vaner, vi allerede har tilegnet os, og følger myndighedernes anvisninger, hvis vi skal undgå endnu en nedlukning, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce