Annonce
Kultur

Bliver ramt af ny grænse: Metal-festival i Fredericia aflyser

Der bliver ingen Metal Magic-festival i Fredericia i år. Det ligger fast efter regeringens meldinger om, at alle arrangementer for over 500 mennesker kan aflyses. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Selvom forsamlingsloftet hæves gradvist, er det for lavt til Metal Magic. Derfor aflyser festivalen, men håber at kunne præsentere enkeltstående koncerter.

Fredericia: Årets Metal Magic-festival i Fredericia er aflyst.

Den tunge beslutning blev taget tirsdag formiddag som følge af Sundhedsministeriets definition på, hvor store forsamlinger der tillades hen over sommeren.

Grænsen vil blive hævet gradvist frem til september. Opjusteringstempoet kendes ikke endnu, men uanset takten vil grænsen ikke komme over 500 mennesker.

- Vores festival har 600-700 gæster. Dertil kommer de frivillige og de optrædende. Så vi er omkring 1000 mennesker i alt. Der er med andre ord ingen tvivl: Vi er nødt til at aflyse, siger tovholder og booker Martin Jørgensen.

Martin Jørgensen (til venstre) er ked af at skulle aflyse, men han glæder sig trods alt over, at der nu er klarhed og ingen tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre. Her ses han med sammen med Ole Frostholm, der er formand for foreningen bag Metal Magic. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Håber på koncerter

Med regeringens nye meldinger regner Martin Jørgensen med, at festivalen kan påberåbe sig force majeure - et juridisk begreb, der gør parterne i stand til at aflyse en aftale uden at udløse de normale juridiske forpligtelser.

- Det tror vi på, og vi er ved at undersøge det. Heldigvis har alle jo forståelse for situationen, siger Martin Jørgensen.

Han håber, at muligheden byder sig for at præsentere nogle af festivalens orkestre på enkeltstående koncerter.

- Der er jo en enorm koncert-sult - både blandt kunstnerne og publikum. Så hvis muligheden opstår, vil vi nok gå efter den. Det vil tiden vise, siger Martin Jørgensen.

Det er håbet, at Metal Magic vender tilbage i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce