Annonce
Fredericia

Blod og sved - men ingen tårer: Lifesick er på vej mod toppen

Sammenholdet i Lifesick er stærkt. Konflikter løses hurtigt og som regel med et lille nik, når de stridende parter har trukket vejret lidt. Foto: Lifesick

Det kræver sin mand at turnére med hard core-musik. Det kræver venskab at stå sammen. Og det kræver vedholdenhed at stå nogle af turné-livets udfordringer igennem. Alt det har Fredericia-bandet Lifesick masser af.

Fredericia: At stå på scenen og mærke sammenspillet med hinanden og med publikum. At opleve fremmede, der synger med på ens sange. Det er noget af det fedeste, man som musiker kan opleve. Og det oplever det fredericianske hard core-band Lifesick i stigende grad.

Bandet er for alvor ved at slå sit navn fast rundt om i Europa. I august spillede de 14 koncerter på 14 dage i seks forskellige lande. Et så hæsblæsende tempo kan kun lade sig gøre, når man brænder for det. Og de gør de fem fyre i Lifesick.

- Vi laver jo musikken for vores egen skyld, men det er dejligt, at også andre synes om det. Og når folk ligefrem synger med, er det jo, fordi de har lyttet til det mange gange, inden de kommer til koncerterne. Dét er virkelig fedt, siger trommeslager Jeppe Løwe Hansen.

- På turnéen oplevede vi også, at folk ventede på os. Det er sindssygt fedt at stå under en lydprøve og se ned på en dude, der har stået foran scenen i lang tid, fordi han ikke ville gå glip af vores lydprøve, siger guitarist Nikolai Lund.

Det handler ikke om at føle sig tilbedt som stjerner, men om at føle sig forstået som menneske og som kunstner. Og om at have en fælles energi med ligesindede. Den slags er stærke, vanedannende sager.

I november udkommer Lifesicks andet album "Swept in black". Det sker på et tysk pladeselskab, Isolation Rec., der gennem længere tid har arbejdet for at skrive kontrakt med Fredericia-bandet.

Annonce

Det kræver søvn og ordentlig mad at levere overskud hver aften. Man kan ikke drikke sig til det. Ikke hver aften.

Jeppe Løwe Hansen
Turnélivet er travlt, og man skal udnytte enhver mulighed for at samle søvn og overskud. Foto: Lifesick

Drømmen er nu

Hard core er ikke en kommercielt særlig stor musikgenre. Så selv med succes og turnéliv kommer bankkontoen næppe til at bugne. Men det er heller ikke det, det handler om, forklarer bandet.

- Det fede er helt klart at arbejde med det. Og at nå nye steder hen med musikken, siger Nikolai Lund.

Når næste album udkommer, håber de, at nye muligheder vil byde sig, så de kan få endnu flere oplevelser med musikken og menneskene omkring den.

- Man kan da håbe, at vi kommer til at spille endnu flere koncerter. Og at de bliver endnu større. Festen bliver jo kun bedre af, at der er flere med, siger Nikolai Lund.

De andre er enige.

- Det ville jo være fedt, hvis man kunne leve af det her, men i hard core er dét ret urealistisk, siger Jeppe Løwe Hansen.

De kan godt mærke, at der bliver lagt mere og mere mærke til dem.

- Flere og flere kommer og spørger til Lifesick. Og nogle ser op til os. Det er sjovt, siger trommeslageren.

- Ja, selv min far er begyndt at dele vores videoer. Og børnene i min børnehave tror, at jeg er verdensstjerne, griner Nikolai Lund, der arbejder som pædagog, når ikke han er ude at spille.

Efter en koncert i en våd skov skulle bandet indkvarteres i dette, forladte, hærgede hus på hårde madrasser. Her valgte de dog at betale sig til en blødere seng på et nærliggende gæstgiveri. Foto: Lifesick

Gi' os bare et rigtigt toilet

Europa-turnéen i august var Lifesicks fjerde - og den anden på godt et halvt år. Den bød både på gode oplevelser og oplevelser, som måske nok ser sjovest ud på afstand og i bakspejlet.

- En dag ankom vi til stedet, hvor vi skulle spille. Det var midt i en skov. Uden bygninger. En flok hippier sad i rundkreds og havde bygget en scene af paller og havepavilloner. Toilettet var en spand med påmonteret toiletsæde, skærmet af mellem to plader og et forhæng. Toiletpapiret lå i en våd rulle på jorden. Efter koncerten havde de arrangeret overnatning for os i en faldefærdig, tom bygning. Det var en forladt junkie-hule med madrasser så hårde som en bordplade og smadrede ruder. Dét kunne vi sgu ikke, så vi valgte at trave 45 minutter til en nærliggende by og svinge visa-kortet for at leje et værelse og en rigtig seng, siger Nikolai Lund, der så småt kan smile over oplevelsen.

- Ja, vi kræver ellers ikke meget. Faktisk ikke meget mere end et toilet. Et rigtigt toilet med papir, lys og det hele - og en dør, der kan lukkes og låses. Det er vel ikke for meget at bede om, siger Jeppe Løwe Hansen.

Selvom de brænder for projektet, er det nødvendigt med god søvn og god mad, hvis man skal kunne vise overskud på scenen.

Turné-planen var lagt tæt for at undgå "spild-dage". Derfor endte bandet med at spille en koncert i, hvad de beskriver som "et øvelokale i England".

- Det var sådan en koncert, som man måske ville springe over, hvis ikke det handlede om at pakke kalenderen så tæt som muligt. Det var alt for småt og drivende varmt. Men det endte med at være en megafed koncert. På et tidspunkt stod publikum ovenpå hinanden i en pyramide. Der var hammer på. En fed oplevelse, siger Nikolai Lund.

Når man er på farten hele tiden, må man tage til takke med "på farten mad". Også selvom det ikke nødvendigvis er det, man får mest overskud af. Foto: Lifesick
Ved samtlige koncerter måtte bandet selv slæbe og montere alt grej. Både før og efter koncerterne. Foto: Lifesick
Hard core er hard core. For at beskytte disse skærme har spillestedet monteret et jerngitter. Foto: Lifesick
Det glamourøse backstage-liv er ikke så glamourøst, at det gør noget. Men det er heller ikke nødvendigt, mener Lifesick. Foto: Lifesick
En turnerende musiker kan sove når- og hvorsomhelst. Foto: Lifesick
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce