Annonce
Kommentar

Blodet flød, da Fuglsang kæmpede sig videre i Touren

Cycling - Tour de France - The 194.5-km Stage 1 from Brussels to Brussels - July 6, 2019 - Astana Pro Team rider Jakob Fuglsang of Denmark bleeds as he rides after a crash. Jeff Pachoud/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY
Annonce

En tam sportssommer uden OL og VM i fodbold er så småt ved at blive rullet i gang.

Tour de France er begyndt, Wimbledon går ind i sin sidste uge, og i den kommende weekend starter Superligaen i fodbold, samtidig med at mange folk tager på ferie.

Eddy Merckx er blevet hædret på kryds og tværs i Belgien for 50-året for sin debut og første sejr i Tour de France. Jeg mødte selv Eddy Merckx ved VM i Danmark i 2011. Han er bare den største og har stadig et stort format som menneske. En helt igennem fin mand, der fortjener al den hyldest, han er udsat for.

Tour de France havde to overraskelser til os på en fredelig første dag.

Den tidligere Horsens-rytter Mads Würtz Schmidt fik vist flaget med sit lange udbrud og et flot holdløb.

Jakob Fuglsang styrtede, så blodet flød fra hovedet.

Et chok for danske seere. Fuglsang kom i mål og slap for brud, men han har stadig mange hudafskrabninger, der gør det svært at sove om natten.

Vi fik en stor overrskelse i spurten, da Peter Sagan for en sjælden gang måtte se sig slået af Mike Teunissen, men Fuglsangs styrte fyldte det hele i lørdags i hans 10. Tour de France.

Det var en smuk åbning, der sendte tankerne to år frem til starten i 2001 i Danmark. Forhåbentlig kan vi gøre det lige så smukt.

Christopher Juul-Jensen fik en festlig 30 års fødselsdag på Tourens åbningsdag.

Alex Pedersen har travlt med at finpudse budgetterne, mens folk kritiserer skarpt, og den gamle Team Danmark-chef Michael Andersen meldte ud, at Touren i Danmark kommer til at give et dundrende underskud, og at budgettet ikke holder.

Søndag bød på holdtidskørsel, og det vendte som altid op og ned på klassementet.

Michael Valgren meldte ud, at han satser på udbrud på 5., 8. og 9. etape.

Kasper Asgreen går efter sejren på Tourens eneste enkeltstart, og Søren Kragh Andersen går efter en etapesejr, men ellers er de hjælperyttere, og det har sine kvaler. Specielt for Michael Mørkøv, der ikke kunne finde sin sprinter i den afgørende spurt.

Team Ineos er storfavorit til at vinde Touren, og vi fik lejlighed til at hilse på Servais Knaven, som vandt Danmark Rundt for 32 år siden.

Wimbledon har fået ryddet ud i fuserne efter den første uge. Nu venter vi spændt på uge 2 efter fridagen søndag.

Hos mændene er kun de tre store plus Kei Nishikori tilbage fra top-10-listen. Alle andre har været med, men er slået ud.

Det gav ballade, da Wimbledon-arrangørerne seedede Roger Federer som nummer to og Rafael Nadal som nummer tre, fordi deres placering på verdensranglisten er omvendt.

Nadal, der fejede gulv med Federer på gruset, er kommet godt ind i turneringen med sikre sejre over sin fjende, mens Roger Federer har givet opvisning i sine kampe, men Novak Djokovic spiller stadig som en kommende mester. Ingen andre kan komme i betragtning.

Hos kvinderne er det meget mere spændende. Jeg elsker "Coco" Gauff, der spillede den fornemste kamp i den første uge, da hun vandt sit drama i 3. runde, og nu møder hun den tidligere verdensetter Simona Halep. Desværre bliver det nok endestationen for den 15-årige charmetrold.

Serena Williams er ved at blive genfødt og står til at møde etteren Asleigh Barty i kvartfinalen. Det er en helt åben kamp, hvor Barty får sin værste modstand i hele turneringen.

Bernard Tomic blev smidt ud af Wimbledon uden penge på grund af sin opførsel, og mange skammede sig over Nick Kyrgios opførsel i kampen mod Nadal. Det var ikke en værdig Wimbledon-opførsel værdigt.

Det samme skete med italieneren Fognini, nr. 10 på verdensranglisten, der på italiensk sagde: "Bare der falder en bombe på dette anlæg". Det blev optaget af mikrofonerne og oversat til engelsk tv, og han risikerer en lang karantæne.

Holger Rune gik selv amok over for dommeren i sin opvarmningsturnering, og her fandt vi et svagt punkt hos den danske komet. Kære Holger, du ødelægger dit spil og din rytme ved at tabe kasketten, og du tabte jo også, fordi du gik amok. La' vær med at opføre dig som en forkælet københavnsk skoleknægt, hvis du vil vinde Wimbledons juniorturnering.

Superligaens start er interessant, og vi vil gerne rose FC København for at købe danske spillere for store summer. Det er fint, at de danske mestre lader pengene blive i dansk fodbold. Det har FC Nordsjælland fået stor glæde af på det seneste. Det er ikke som i Tyskland, hvor Bayern Müncen køber konkurrenternes bedste spillere for at svække de værste modstandere.

I FCK køber de for at udvikle et hold med en dansk kultur, og det er en sund forretning i modsætning til Brøndby, der lige nu står med en trup fuld af tyskere, der åbenbart er svære at komme af med, efter at den tyske træner er rejst.

Et chok for danske seere. Fuglsang kom i mål og slap for brud, men han har stadig mange hudafskrabninger, der gør det svært at sove om natten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce