Annonce
Livsstil

Bloggere og youtubere rykker i kælderen på Campus Vejle

E-sport
Vejle - Campus Vejle har i flere år stillet computere, udstyr og undervisning til rådighed for de unge computer-spillere, og nu er skolen på vej med næste forsøg.

Det fortæller Ruben Krog, uddannelseschef på HHX.

- Vi er begyndt at sætte nogle computere og udstyr op i kælderen, hvor vi kan have plads til bloggere og youtubere.

Lige nu sidder der en enkelt blogger i kælderen. Det var hende, som tog kontakt til skolen. Næste skoleår forventer Ruben Krog at starte et lille hold med unge, som gerne vil være eller allerede er bloggere eller youtubere.

- Sådan startede det jo også med e-sport. Det var Counter Strike-spilleren Device (spillernavn for Nikolai Reedtz, red.), som var den første her. Så startede vi linjen med 15 spillere, og i dag har vi 105, fortæller han.

Håber at udvide

Bloggere og youtubere er ikke et nyt fænomen, men der er for alvor begyndt at komme masser af følgere - og dermed også reklamepenge - i for eksempel de populære Youtube-kanaler, som kan dreje sig om alt fra makeup og tøj til spil som Minecraft.

- I stedet for at lave nogle linjer og putte folk ind i dem, så ser vi på, hvad der sker omkring os, og så tilpasser vi skolen til det, siger Ruben Krog.

Uddannelseschefen går allerede med tanker om at udvide. Han forventer, at der kommer til at blive massiv efterspørgsel på e-sports-delen, og hvis den nye linje også bliver en succes, så kan man hurtigt komme i bekneb med pladsen i e-sports-huset på Boulevarden 17.

- Men lige her inde ved siden af i 19D står en bygning tom. Det kunne jeg godt tænke mig at leje, siger han med entusiasme.

I første omgang er der dog stadig plads i det nuværende hus - cirka til det dobbelte af de 105, plus en blogger, som nu holder til i huset.

Hvad er youtubere?

Som noget nyt vil man på Campus Vejle også stille udstyr til rådighed for fremtidige bloggere og youtubere. Men hvad er de egentligt for en størrelse?

I Danmark findes der efterhånden mange - især unge - mennesker, som deler videoer med hele verden. Enten har de deres egen hjemmeside på internettet, eller de bruger webportalen Youtube. De personer kaldes youtubere.

Bloggere er personer, som typisk skriver om et bestemt emne - for eksempel tøj eller make-up. Det kan også blot handle om personens hverdag og tanker.

Der findes et hav af forskellige bloggere og youtubere, som lægger artikler, billeder og videoer ud inden for mange forskellige genrer. Særligt modebloggere og youtubere med fokus på spil er i høj kurs - og det er også de helt unge, som ser med, når der bliver uploadet nye videoer fra internetstjernerne.

De største danske bloggere og youtubere har mere end 200.000 følgere på deres kanaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce