Annonce
Fredericia

Blues-festival håbede til det sidste, men trækker stikket for i år

Tyske Jens Filser skulle have været hovednavn på Fredericia Bluesfestival i år. Men nu er festivalen aflyst. Foto: Tony Joe Gardner
Annonce

Fredericia: Blues-fans fra Fredericia og resten af landet må skyde en hvid pind efter Fredericia Bluesfestival 2020. Foreningen bag festivalen, Double Trouble, har besluttet at aflyse festen, der skulle have været holdt på Tøjhuset i Fredericia 6. juni.

- Vi kunne ikke trække den længere, lyder det fra bestyrelsesmedlem René Gandø, der i den sidste tid har haft søvnløse nætter på grund af situationen.

Af en festival at være er Fredericia Bluesfestival ret lille.

- Og vi håbede, at forsamlingsloftet ville blive løftet i tide og nok til, at vi kunne afvikle vores festival. Så vi ventede og ventede. Men nu går den ikke længere, siger René Gandø.

Bestyrelsen mødtes tidligere på ugen for at vende skråen. Corona-situationen har gjort, at festivalens sponsor-grundlag ikke er på plads endnu.

- Og billetsalget gik fuldstændig i stå 11. marts, siger René Gandø med henvisning til datoen, hvor statsministeren indførte de første corona-restriktioner.

Foreningen lover, at købte billetter kan bruges til festivalen næste år eller refunderes hos Tøjhuset.

René Gandø og resten af Double Troubles bestyrelse trak den tunge beslutning så langt som muligt, men har nu aflyst årets festival. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Musikerne er ok

Mens større arrangementer for længst var blevet aflyst, ventede bluesforeningen altså og så tiden an.

- Men på det sidste begyndte selv musikerne at ringe til os for at få besked. De har alle forståelse for situationen, og hos nogle af dem har det også givet os lidt credit, at vi ikke bare aflyste med det samme men i stedet kæmpede til det sidste, siger René Gandø.

Flere af musikerne på årets program har allerede meddelt, at de er klar til at rykke til Fredericias bluesfestival næste år. Foreningen har overvejet muligheden for at præsentere de aflyste festival-navne i løbet af efteråret eller foråret.

- Men vi har allerede booket vores kalender, og der var faktisk ikke rigtig plads til flere koncerter. Så jeg tror ikke, at det bliver muligt, siger René Gandø.

Double Trouble forventer, at Fredericia Bluesfestival vender tilbage lørdag 5. juni næste år.

Perry Stenbäck skulle have optrådt sammen med Uffe Steen og deres band med en særlig hyldest til Stevie Ray Vaughan. Foto: Signe Find Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce