Annonce
Fredericia

Bobbie kåret som årets ildsjæl: - Jeg er rørt

- Jeg er rørt. Jeg vidste jo godt, jeg skulle have prisen, men nu er det virkeligt, sagde Bobbie Bernie Nielsen efter at have modtaget prisen. Jette Kruse fra Børkop havde nomineret Bobbie og var også med. Prisen blev uddelt af Mick Kjær, som er administrerende direktør i Go'On. Foto: Klaus Madsen
Den frivillige ildsjæl Bobbie Bernie Nielsen blev torsdag kåret som "Årets lokale ildsjæl 2019" efter en landsdækkende afstemning. - Jeg er rørt, sagde fredericianeren efter en uge med masser af positive kommentarer - og et kram fra en fremmed kvinde på gågaden.
Annonce

Fredericia: Fra det øjeblik, Bobbie Bernie Nielsen blev nomineret, tikkede stemmerne ind med høj hastighed.

Torsdag kom kulminationen, da den 39-årige fredericianer blev kåret som "årets lokale ildsjæl 2019" og fik 25.000 kroner efter en landsdækkende afstemning. Den 39-årige fredericianer har gennem flere år stået for uddeling af for eksempel mad, tøj og ting til udsatte familier.

Prisen uddeles af benzinselskabet Go'On, og 4378 mennesker stemte på fredericianeren, som blandt står i spidsen for Facebook-gruppen "Vi er til for at hjælpe hinanden".

Derfor vinder Bobbie

Over 2500 mennesker var nomineret til prisen "Årets lokale ildsjæl 2019", som benzinselskabet Go'on står bag. Bobbie Nielsen fik 4378 stemmer, hvilket var flest af alle. Her nævner Go'On nogle af grundene til, at Bobbie Nielsen løb med de 25.000 kroner i præmie.

Bobbie Nielsen er engageret i en række frivillige projekter, der handler om at hjælpe udsatte i Danmark. Gennem samarbejde med forskellige dagligvarebutikker, formidler han mad ud til primært væresteder, forsorgshjem, veteranhjem, opholdssteder mv. Men han hjælper også privatpersoner.

Han engagerer sig i større arrangementer, hvor udsatte familier kan få hjælp til gaver, julehjælp og andre ting der kan hjælpe eller forsøde tilværelsen for familier/personer der sidder hårdt i det. Hvert år afholder Bobbie et stort julearrangement, og hvert år får alle indlagte børn på H.C Andersens børnehospital gaver. Han afholder også fastelavnsfest for børn, hvor der i år deltog ca. 300 børn. Han er desuden ambassadør for "strategi for udsathed" i Fredericia Kommune. Og meget mere.
De mange gaver, som Bobbie formidler, betales af ham selv og fra donationer.

Hvad betyder det for dig at modtage prisen?

- Jeg skrev et opslag på Facebook om det. Er det ok, jeg læser op? "Af hele mit hjerte tak fordi I er til. Jeg er så overlykkelig. Det er helt vildt altså. Mine øjne løber i vand af bare glæde og mit smil sidder fast, ved slet ikke om jeg kan finde ro til og sove. I er så fantastiske allesammen. Tak fordi, I stemte med hjertet, det betyder mere, end I aner."

- Jeg blev så rørt over, at så mange tusind mennesker havde stemt på mig, og der er så mange mennesker, som rent faktisk sætter pris på mig. I denne her uge gik mødte jeg et ældre par på gågaden. Kvinden kom bare over og gav mig et kram. Du kender ikke mig, men jeg kender dig, sagde hun. Og jeg synes, det er så fantastisk, hvad du gør. Og folk i gågaden har også givet mig thumbs up, fordi jeg har fået prisen.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med det frivillige arbejde?

- At se den glæde, det giver, når man gør noget for andre mennesker. For eksempel at komme herned på Solstrålen som julemand og se glæden hos brugerne her og deres børn.

Hvad har hjælpearbejdet givet dig personligt?

- Det har givet mig et liv. Jeg var jo i mine unge dage involveret i bander, vold og fængsler. Jeg er gået fra det til at vie mit liv til frivilligheden. Det har givet mig et fantastisk indhold i livet, og det holder mig også væk fra det dårlige miljø. Fordi jeg også får et fantastisk netværk af det frivillige arbejde, jeg laver.

Hvad skal du bruge de 25.000 kroner til?

- Pengene kommer ikke til at gå til mig. Jeg har et netværk af frivillige, som går ud og køber ind til donationer. Desuden har jeg besluttet at donere 5000 kroner til Facebook-gruppen "Forsvundne personer". Det har jeg valgt, for ligesom mig selv har de ikke så mange penge. Det er vigtigt, at vi hjælper andre netværk. Jeg beholder ikke nogen penge selv. Men vi vil købe en iPad, så vi kan bedre kan lave video-redigering og promovere vores arbejde.

Hvad er det næste projekt, du går i gang med?

- Det næste bliver i København, hvor jeg tager over i næste måned og hjælper hjemløse. Jeg giver hundemad og hundebørste til deres hunde, og de får også et sæt nyt tøj. Formålet er, at de hjemløse også kan opleve at være velklædte, så de måske nemmere får en lejlighed eller et job. Tit bliver de sorteret fra hos en udlejer eller en arbejdsgiver, hvis de kommer i noget meget slidt tøj. Jeg har fået aftaler med butikker om at levere det helt nye tøj. Nogle har doneret det, og hos andre har jeg givet et symbolsk beløb for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce