Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: At dykke efter søheste, en bog om hukommelse

Sofie Fredborg. PR-foto

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Sofie Fredborg, som anbefaler bøger under voksen faglitteratur:

- Hvor meget ved vores forskere egentlig om hukommelsen? Om hvorfor vi husker, hvad vi husker? Og hvorfor vi glemmer? Det kan du få svar på i denne spændende populærvidenskabelige bog. Bogen formidler den nyeste viden på området, men er ikke svær at forstå, den er velskrevet og fyldt med interessante cases. Det føles næsten som at læse en god roman.

Hukommelsen sidder primært i hippocampus et lille søhest-formet organ, der sidder i hjernen. Deraf titlen "At dykke med søheste" (af Hilde Østby, Ylva Østby).

Det er et fascinerende emne. Vidste du for eksempel, at man faktisk kan se på taxichauffører i Londons hjerner, at deres hippocampus er større end andres. Men er det, fordi de skal kunne så mange veje udenad, eller kan de kun lære så meget udenad, fordi de har en stor hippocampus? - Find også ud af, om det betyder noget, hvordan du snakker med børn om deres erindringer og meget andet.

Hvis du har fået lyst til at læse mere om nyere videnskab i en god populærvidenskabelig form, kan jeg også anbefale "Tarme med charme" af Giulia Enders, "Forstå din søvn" af Birgitte Rahbek Kornum, "Dyrenes hemmelige liv" og "Træernes hemmelige liv" begge af Peter Wohlleben, "Humlen ved det hele" og " Summen over engen" begge af Dave Goulson og "Havbogen" af Morten A. Strøksnes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce