Annonce
Fredericia

Boligdirektør afløser borgmester i byrådet: Finn Muus klar - i hvert fald frem til valget

Finn Muus, 64, egentlig tømrer, men herefter underviser og organisationsmand gennem mange år i dele af den socialdemokratiske bevægelse. Siden 2007 direktør for det almene Boligkontoret Fredericia. 1. februar 2021 tillige S-byrådsmedlem. Privatfoto
Finn Muus en erfaren mand i socialdemokratiske bevægelse. Chef for lokal boligorganisation siden 2007. Overvejer opstilling til kommunalvalget 2021.
Annonce

Fredericia: Socialdemokratiets 1. suppleant til byrådet i Fredericia, Finn Muus, overtager borgmester Jacob Bjerregaards (S) sæde i byrådet 1. februar, når byens førstemand begynder i nyt job i marketings- og kommunikationsbureauet Advice.

Finn Muus fik 104 personlige stemmer ved kommunalvalget 2017 og har allerede været inde som afløser:

- Jeg er også med til byrådsgruppens møder, men jeg har jo ikke været med i byrådets almindelige udvalgsarbejde, så det er nyt for mig.

Men Finn Muus er klar, selvom han er glad for sit job siden 2007 - direktør for Boligkontoret Fredericia, fire fusionerede boligselskabers fælles organisation.

Klar, selvom oprykningen til den politiske a-kæde kom som en overraskelse:

- Vi var til gruppemøde tirsdag, hvor byrådsgruppens formand byder velkommen og giver ordet til Jacob, som fortæller det.

Hvad var det første, du tænkte?

- Uh, det var godt nok ærgerligt, for Jacob har gjort det godt, løftet Fredericia og formidlet et bredt samarbejde mellem alle partier. Men det bliver spændende. Nu får jeg et år frem til næste kommunalvalg.

Annonce

Også begrænsninger

Finn Muus er - ligesom sine øvrige kommende kolleger i salen på rådhuset - enig i, at Steen Wrist Ørts (S), gruppens politiske ordfører og formand for byrådets by- og planudvalg, er den oplagte nye borgmester i Fredericia:

- Steen har alderen og den politiske erfaring og har gjort det godt i by- og planudvalget.


Jacob har gjort det godt, løftet Fredericia og formidlet et bredt samarbejde mellem alle partier. Men det bliver spændende.

Finn Muus (S), afløser borgm. Jacob Bjerregaard (S) i byrådet


Selv skal Finn Muus nu afklare en række ting i sin kalender, og han bestrider også nogle tillidshverv, der kan konflikte med noget af byrådets arbejde. For eksempel på boligområdet:

- Så bliver jeg jo bare sendt uden for døren i sagsbehandlingen,

- Men ja: der kan være nogle begrænsninger. Også i de udvalg, jeg kan sidde i, medgiver han.

Stiller du så naturligt op til kommunalvalget i efteråret 2021.

- Det hele er så nyt, så det er ikke afklaret endnu.

Egentlig tømrer

Finn Muus, 64, oprindelig fra Kolding, uddannet tømrer, siden 2007 direktør for Boligkontoret Fredericia.

Da han lagde sav og hammer, blev Finn Muus først kursussekretær på arbejderbevægelsens nu lukkede Esbjerg Højskole, siden underviser på den ligeledes S-funderede mediehøjskole i Esbjerg og derefter – inden turen gik til Fredericia - forretningsfører i Andelsboligforeningen Kongsgaard i Varde.

Gift med Liselotte Muus, der arbejder på patientkontoret i Region Syddanmark i Vejle. De har sønnerne Daniel, 34, maskiningeniør i energiselskabet Total i Esbjerg, og Kristian, 31, der er førtidspension. Derudover to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Erhverv

Erhvervsmægler byder Flammen velkommen: Det kan gøre Fredericia ekstra synlig

Annonce