Annonce
Læserbrev

Boligpolitik. Vores byer skal være for alle

Forliget kommer til at have stor betydning for lejerne og andelshaverne, men også for den grønne omstilling af boligmassen. I første omgang i København, men i anden ombæring også i andre danske byer, hvor der er pres på boligmarkedet.

Læserbrev: I sidste uge indgik regeringen forlig med DF, SF, Enhedslisten og Alternativet om en række initiativer, der skal værne vores byer imod kortsigtede investeringer på boligmarkedet.

Interessen og pressedækningen har i høj grad handlet om det usædvanlige forhandlingsforløb, og det er selvfølgelig også helt i orden.

Det vigtige er imidlertid, at vi med forliget har taget et opgør med kapitaliseringen af almindelige menneskers hjem. Blackstones ”Buy it, fix it, sell it” – ”Køb, renovér, sælg” - har været en god og hurtig forretning for dem, men det har samtidig presset almindelige mennesker ud af deres hjem. Og gjort det sværere at bosætte sig og blive boende i København for almindelige mennesker med en gennemsnitlig lønindkomst. Det er ikke i orden. Vores byer skal være for alle.

Forliget kommer til at have stor betydning for lejerne og andelshaverne, men også for den grønne omstilling af boligmassen. I første omgang i København, men i anden ombæring også i andre danske byer, hvor der er pres på boligmarkedet.

Boligmarkedet i Vejle Kommune er ikke lige så presset som i København og Aarhus, men også i Vejle oplever vi stigninger i ejendomspriserne og på lejemarkedet. Det er allerede sådan i dag, at vejlensere uden for arbejdsmarkedet har vanskeligt ved at bosætte sig bynært. Der mangler billige boliger og almene boliger. Og i Vejle - men også i f.eks. Give, Børkop, Egtved og Bredsten - har vi brug for en mere blandet og fleksibel boligmasse, der gør det muligt at blive i sit lokalområde, også selv om man skifter livssituation og f.eks. bliver arbejdsløs eller skilt. Eller når en alder, hvor man gerne vil fra et parcelhus til en mindre lejebolig.

Vejle Byråd har på socialdemokratisk initiativ vedtaget en boligpolitik, der blandt andet har til formål at sikre, at vi kan blive ved med at bo blandet på tværs af alder og sociale og økonomiske skel. Det betyder nemlig noget for sammenhængskraften. Bor vi ikke blandet, bliver eksempelvis også folkeskolerne mere ensidige og socialt polariserede. Det ønsker vi ikke.

Sidste uges forlig var en god dag for lejerne og andelshaverne på det københavnske boligmarked. Men det var også en god dag for landets andre byer.

Annonce
Alex Vejby. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

USO åbner pop-up outlet i Vendersgade: Vi har fået gode tilbud fra leverandører

Læserbrev

Slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin

Læserbrev: Reaktionen på SAS' reklamekampagne er ulidelig, tåbelig og politisk helt ude af proportioner. Lad være, at vi danskere ikke kan lide, når der bliver pillet ved vores egen selvforståelse. Det er vel et spørgsmål om at forstå humor eller ikke forstå - eller forstå en kontekst eller ikke forstå. Men at iværksætte demonstrationer på grund af en løjerlig, let finurlig SAS-reklame er vel at sidestille vi danskeres reaktioner med reaktionen på Muhammed-tegningerne. Altså helt ude at dimensioner. Vi danskere har nu engang en trang til at prale lidt med lånte fjer. Derfor puster vi os ofte op. Det er ikke særligt klædeligt, men er vel et udtryk for en form for mindreværdskompleks. Det er et betydeligt selvmål. For vi afslører i virkeligheden, hvor små vi betragter os selv. Det er sgu da dumt. Vi plagierer som så mange andre, og det er der for så vidt ikke noget i vejen med. Det gør japanerne og kineserne også. I virkeligheden er vi i samme båd som disse to lande. Men de har også som os forstået at forny og forbedre en lang række produkter til glæde for os alle. Tænk blot på den forædlede hvidløgspresse. Japanerne og kineserne har altså ikke brugt tid på at opfinde vognhjulet. De har sikkert heller ikke brugt megen tid og ressourcer på den pølsevogns-iværksætterkultur, som har hersket i Danmark. Men før jeg skyder alt for mange balloner ned, ja, så har vi danskere gjort enorme indsatser, som vi kan være stolte af. Men at slæbe Tour de Frances cykelcirkus til Danmark er blot det seneste eksempel på, hvordan vi plagierer i stedet for selv at hitte på. Dermed plæderer jeg bestemt ikke for, at vi skal skjule store danskeres unikke tilstedeværelse i verdenshistorien: H.C. Ørsted, H.C. Andersen, Niels Finsen, Michael Laudrup, Carl Nielsen og Jacob Gade, Bille August, August Bournonville og de store forskerhjerner bag Novo og Nordisk Droge, i dag Novo Nordisk. Derfor slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin. Afslutningsvis vil jeg dog lige bemærke, at jeg ikke synes SAS' håndtering af den shitstorm, der blussede op, var til UG med kryds og slange. Flyselskabet har ikke fået lagt eftertrykkeligt låg på sagen til alles tilfredshed. Og det betyder selvsagt, at shitstorm-branden ikke er slukket endnu. Go ahead SAS og få sagen lukket helt uden at gå i "flyverskjul" (undskyld, den lå lige til venstrebenet).

Fredericia

Frisør håber på biler i Vendersgade: Kunder parkerer for langt væk i dag

Fredericia

Efter voldskred: Rydnings-firma er ekstra opmærksom i regnen

Annonce