Annonce
Fredericia

Borger skræmt af breve: Sådan skal jobcentret blive bedre

En ny rapport kommer med flere konkrette anbefalinger til, hvordan jobcentret i fremtiden kan forbedre borgernes møde med jobcentret. Arkivfoto: Michael Bothager/Scanpix

Bedre kommunikation mellem jobcentret og borgere er et af forslagene fra ny rapport.

Fredericia: Færre sagsbehandlerskift, tillidsfulde relationer og bedre kommunikation skal i fremtiden skabe et bedre jobcenter i Fredericia.

Sådan lyder i hvert fald nogle af de anbefalinger, som byrådspolitikerne i Fredericia Byråd mandag blev præsenteret for i forbindelse med byrådsmødet.

Anbefalingerne kommer fra en rapport, som Analyseenheden i Fredericia Kommune har lavet. I april oprettede Fredericia Byråd Analyseenheden, som skulle kigge nærmere på, hvordan jobcentret kan forbedres.

Én af rapportens konklusioner er, at standardbreve skal opdateres, og at borgere og borgervejledere skal inddrages i det arbejde.

- Når man modtager breve fra kommunen med ordet 'underretning' for eksempel, så tænker man bare 'fuck! Hvad står der?' Man skal kalde det noget andet, lyder det blandt andet fra en anonym borger, der er citeret.

Tre gode og tre dårlige

Det fungerer godt: - Når jobguiderne i jobbutikken giver en personlig velkomst og imødekommer borgernes umiddelbare behov og spørgsmål.

- Når borgeren kan få en bisidder eller partsrepræsentant med, hvis borgeren har behov for det.

- Når borgeren føler, at at medarbejderen arbejder med borgeren mod et fælles mål.

Det fungerer mindre godt:

- Når borgeren selv skal finde vej i jobcenteret. Sagsbehandler bør i stedet hente borgeren.

- Når borgeren føler sig sat i en bås, og der ikke bliver set på individuelle behov og muligheder.

- Når medarbejderen viser mistillid til borgerens incitament for at være i jobcenteret.

Kilde: "Borgernes møde med jobcentret på Sjællandsgade"

Politikere hilser anbefalinger velkommen

En anden ting, rapporten konkluderer, er, at en større fleksibilitet omkring møder og nemmere tilgængelighed kunne være med til at skabe bedre forløb for borgerne.

Eksempelvis er det positivt, at medarbejdere har mulighed for at holde møder med borgere både i og udenfor jobcentret efter borgerens behov.

Politikerne håber, at rapporten kan være med til at skabe et mere moderne og fleksibelt jobcenter.

- Den sætter fingeren på nogle områder, hvor vi skal arbejde med at skabe bedre og mere sammenhængende forløb for borgerne. Jeg er rigtig glad for, at vi får en lang række konkrete anbefalinger, som vi kan arbejde videre med, så vi kan hjælpe endnu flere borgere i arbejde, siger Peder Tind (V), formand for social- og beskæftigelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

Rapporten bygger på interviews med ni borgere, tre pårørende, tre medarbejdere og to borgervejledere. De ni borgere har alle været tilknyttet jobcentret på Sjællandsgade.

Senere vil der blive offentliggjort en rapport, hvor fokus er på den del af jobcentret, der ligger på Danmarksstræde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce