Annonce
Trekantområdet

Borgerforening reddet i 11. time

På den ekstraordinære generalforsamling, der blev holdt i idrætshallen i Vandel, stillede fem nye op og udgør nu borgerforeningens nye bestyrelse. Arkivfoto
Medlemmerne i Vandel Borgerforening skulle på ekstraordinær generalforsamling beslutte, om foreningen skulle afvikles, da hele den tidligere bestyrelse har trukket sig. Her meldte sig i stedet fem nye bestyrelsesmedlemmer.

Vandel: Vandel Borgerforening består stadig. Det står klart efter en ekstraordinær generalforsamling mandag aften, hvor de godt tyve fremmødte medlemmer skulle tage stilling til, om borgerforeningen skulle afvikles, eller om nye kræfter var klar til at melde sig.

På den ordinære generalforsamling i oktober meddelte bestyrelsen, at samtlige fem bestyrelsesmedlemmer af forskellige årsager ønskede at stoppe og i stedet overlade roret til andre. Desværre meldte ingen af de ganske få fremmødte sig, og bestyrelsen indkaldte i stedet til den ekstraordinære generalforsamling. Hvis der ikke meldte sig nye medlemmer til bestyrelsen her, ville man være nødsaget til at afvikle foreningen.

Udsigten til en by uden en borgerforening fik en gruppe Vandel-borgere til at melde sig.

- Da vi hørte, at der var risiko for, at borgerforeningen ville blive afviklet, tænkte vi "det dur ikke". Derfor var vi flere, der begyndte at tale lidt frem og tilbage, og vi var alle i den grad interesserede i at bevare en forening, der står for forskellige arrangementer for byens børn og byens borgere i det hele taget, siger Randi Hauge Larsen, som er en af de nye bestyrelsesmedlemmer.

Det er vigtigt for byens sammenhold at have nogle traditioner og arrangementer som eksempelvis fakkeloptog og juletræstænding.

- Det er også en rigtig god måde for tilflyttere at mødes og tale med dem, der bor i byen, forklarer hun.

Den nye bestyrelse

Vandel Borgerforenings nye bestyrelse har konstitueret sig således:

Ricky Roy Nielsen, formand

Stefan Vangsgaard Nielsen, næstformand

Jess Juhl Jepsen, kasserer

Randi Hauge Larsen, sekretær

Jesper Jensen, menigt medlem

Havde afstemt forventninger på forhånd

Inden den ekstraordinære generalforsamlings start var de derfor en gruppe på fem, der gerne ville melde sig. Der var ikke andre, der stillede op, så de blev alle fem valgt ind.

- Vi havde på forhånd forventningsafstemt lidt og vidste derfor, at vi er meget enige om, hvad vi har af ønsker og tanker om borgerforeningen. Det giver et rigtig fint grundlag for et godt samarbejde, mener Randi Hauge Larsen.

Alle fem nye medlemmer har børn i enten børnehave- og skolealder, så de vil selvfølgelig gerne tænke i aktiviteter for byens børn. Men den nye bestyrelse vil lægge stor vægt på, at der bliver aktiviteter og arrangementer for alle aldre, så borgerforeningen tilgodeser så mange af byens borgere som muligt.

Den nye bestyrelse er allerede trukket i arbejdstøjet, for om et par uger venter fakkeloptog og julemandens ankomst til Vandel - og det er borgerforeningen, der står for det arrangement.

- Den afgåede bestyrelse har heldigvis været god til at lave en mappe med en masse informationer, og så har vi aftalt et overleveringsmøde, så vi kommer ordentligt fra start, siger hun.

Borgerforening har været tæt på at blive afviklet før

Det er ikke første gang, Vandel Borgerforening har været tæt på at blive afviklet.

I 2017 var foreningen ude i et mindre stormvejr, og man frygtede, at det kunne betyde en afvikling af borgerforeningen, da det ikke lykkedes at skaffe bestyrelsesmedlemmer nok på generalforsamlingen. Derfor måtte man her ud i en ekstraordinær generalforsamling, hvor det lykkedes at få nye kræfter til.

Året efter, i 2018, trak både formand, næstformand og et bestyrelsesmedlem sig fra bestyrelsen inden generalforsamlingen. Det lykkedes dog på generalforsamlingen at finde nye til bestyrelsen igen.

I år meddelte alle fem medlemmer af bestyrelsen, at den ønskede at fratræde, ved generalforsamlingen i oktober. Da ingen stillede op, måtte borgerforeningen igen til en ekstraordinær generalforsamling, hvor en ny bestyrelse på fem mand meldte sig.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Finalesejr gav iværksætter et vigtigt skulderklap: Det forpligter, når man siger tingene højt

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce