Annonce
Børkop

Borgergården fik byrådets ja

Daginstitutionen Borggården kan nu få lov til at etablere flere parkeringspladser og et nyt legeområde. Illustration: Vejle Kommune

Børkop: Byrådet har sagt enstemmigt ja til, at der nu ændres en lokalplan for et område ved daginstitutionen Borggården.

Det betyder, at der åbnes op for, at institutionen kan lave ændringer.

Institutionen ønsker at udvide sine parkeringsmuligheder og legearealer på et område, der i den eksisterende lokalplan er udlagt til fælles friarealer, men nu ændres lokalplanen, så Borggården kan komme igang.

Børneinstitutionen har for nyligt udvidet med en vuggestue, men det betød, at der forsvandt noget af det areal, der før blev brugt til legeareal. Derfor ønsker institutioner at skabe nye legeområder.

Derudover har institutionen behov for en udvidelse af parkeringspladserne, da flere forældre afleverer børnene på den anden side af Borggårdsgade, hvilket har skabt potentielt farlige situationer.

Gennem høringsfasen kom der indsigelser fra naboer mod inddragelse af friarealet. Og det har medført ændringer i det første forslag til en ny lokalplan. Der skal nu laves beplantningsbælte mellem institutionen og den offentlige sti for at sikre støjafskærmning for institutionens nærmeste naboer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ro på ridefysioterapien - jeg vil godt efterlyse proportioner i kritikken

Læserbrev: Jeg har i den seneste tid fulgt debatten om ridefysioterapi i Børkop. Det er helt fint med kritik af de beslutninger, vi i Danske Fysioterapeuter har været med til at træffe i samarbejdsudvalget. Dem står vi gerne på mål for. Men jeg vil godt efterlyse proportioner i kritikken. Det er naturligt, at det skaber utryghed, når et kendt tilbud ændrer sig. Men det var - uanset hvad - blevet udfaldet, efter at den tidligere ridefysioterapeut valgte at forlade området. Hele det forløb bør i øvrigt kalde på refleksion. Det er, så vidt jeg ved, aldrig før sket i Region Syddanmark, at en fysioterapeut har afgivet en del af sit ydernummer for at kunne forlade et område. Det har store økonomiske omkostninger for fysioterapeuten - og det er ikke nogen hemmelighed, at årsagen var et dårligt arbejdsklima. Derfor kan det heller ikke overraske, at der nu skal afsøges nye faciliteter. Jeg har fuld forståelse for, at patienterne ønsker et lokalt tilbud og er ærgerlige over, at de midlertidigt får længere rejsetid. Men det er værd at minde om, at det netop er midlertidigt. Derudover er der tale om en afstand, som er mindre end den, mange andre patienter i den vederlagsfrie ordning har til deres behandler. Der er p.t. 65 ridefysioterapeuter om at dække hele Danmark. Uanset hvad man mener om forløbet, må målet nu være, at der bliver et godt tilbud til patienterne i Vejle Øst - en overgang i Middelfart, men hurtigst muligt lokalt. Det håber jeg, alle vil bakke op om.

Annonce