Annonce
Fredericia

Borgerlige går sammen om forslag: Gratis brug af idrætsanlæg og haller for alle

Søren Stampe (K) og Inger Nielsen (DF) vil gerne gøre idrætsområdet mere gennemsigtigt og gøre spørgsmålet om gratis haller til et tema i en kommende valgkamp til byrådet. Foto: Morten Pape
Fredericia Dagblad har haft fokus på de professionelle klubbers adgang til gratis brug af stadion og faciliteter i FIC, og politikerne Inger Nielsen (DF) og Søren Stampe (K) søger i kølvandet på det gennemsigtighed i støtten. Begge ser gerne, at bredden også kan bruge haller gratis. Initiativet skal få flere til at trække i idrætstøjet.

Fredericia: Det vil koste Fredericia Kommune knap tre millioner kroner, hvis klubber og foreninger gratis skulle kunne benytte kommunale og selvejende haller. Sådan lyder vurderingen efter spørgsmål fra henholdsvis Fredericia Dagblad og byrådsmedlem Inger Nielsen (DF) til forvaltningen.

- Jeg har bedt om at få en vurdering af, hvad det vil koste, hvis vi skulle gøre det gratis at benytte hallerne. Vi vil gerne arbejde for, at det bliver gratis at benytte hallerne, for jeg tror på, at det vil betyde, at det kan give flere råd til at dyrke idræt, siger Inger Nielsen.


Annonce

Vi vil gerne arbejde for, at det bliver gratis at benytte hallerne, for jeg tror på, at det vil betyde, at det kan give flere råd til at dyrke idræt.

Inger Nielsen (DF)


Hun har sammen med den konservative byrådskandidat Søren Stampe drøftet ideen i kølvandet på Fredericia Dagblads fokus på forskellen på halleje for eliten og bredden.

- Det er ikke, fordi jeg mener, at vi skal stille hverken FC Fredericia eller FHK ringere. De er fyrtårne for kommunen, og det er fint, men jeg mener, at det er vigtigt, at vi også tager bredden med ind i ligningen. Jeg synes i hvert fald, vi bør se på, hvorvidt man kan få økonomien til at hænge sammen ved også at tilbyde bredden, at det er gratis at benytte hallerne, siger Søren Stampe.

Idræt og sundhed

Begge ser idrætspolitikken som nært forbundet til kommunens sundhedspolitik.

- Det er dyrt, hvis man har et par børn, som skal gå til idræt. Kunne man skære lidt af prisen ved at lade klubberne benytte hallerne uden beregning, så vil det være en win-win situation med besparelser på sundhedsudgifterne. Vi har i byrådet sat et højt mål for, hvor mange vi gerne vil have til at være aktive idrætsudøvere, og vil vi nå det, så er vi nødt til at gøre det tilgængeligt for alle at spille badminton, fodbold eller andet, siger Inger Nielsen.

At sikre gratis haller til alle vil også betyde, at tilskudsområdet bliver transparent. Det er efter de to politikeres mening afgørende, at der er åbenhed om, hvor meget tilskud de enkelte klubber og foreninger får.

- Det er fint, at kommunen giver tilskud til eliteklubberne, men det er vigtigt, at det sker i åbenhed, så alle ved præcis, hvad det der ydes, siger Søren Stampe.

Byrådet har i kølvandet på Fredericia Dagblads fokus på elitesatsningen bedt om at få et overblik på, hvad der rent faktisk gives af tilskud. Den analyse foreligger endnu ikke.

FHK og FC Fredericia modtager begge 750.000 kroner årligt i sportsmarkedsføringsbidrag, ligesom begge klubber er fritaget for at betale husleje for brug af henholdsvis den store hal 1 i Fredericia Idrætscenter og Monjasa Park.

FHK betaler i lighed med de øvrige brugere i FIC halleje for de øvrige haller, men vælger også at bruge hal 1 til andre hold end ligaholdet, som dermed holdes fri for halleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce