Annonce
Fredericia

Borgervejleder får færre henvendelser om jobcentret - men det stiger på et andet område

Jesper Gottlieb er ny borgervejleder. Han skal hjælpe borgerne med at "finde rundt" i systemet. Han er uddannet socialrådgiver og jurist og har tidligere boet to år i Eks-jugoslavien og taler serbokroatisk. Foto:Martin Ravn
Borgervejleder Jesper Gottlieb har afleveret sin årsberetning, som viser færre henvendelser angående jobcentret, men flere henvendelser inden for børn- og ungeområdet.
Annonce

Fredericia: Hvert år afleverer borgervejleder Jesper Gottlieb en årsberetning direkte til Fredericia Byråd, som han er ansat under. Heri er en opgørelse over, hvilke former for henvendelser han modtager fra borgere og virksomheder, som har brug for hjælp til at finde rundt i det kommunale system.

I år viser opgørelsen, som handler om perioden april 2019 til april 2020, at færre henvender sig med spørgsmål angående jobcentret.

På seneste møde i social- og beskæftigelsesudvalget deltog Jesper Gottlieb. Han har i sin årsberetning givet udtryk for, at han gerne vil inddrages mere i byrådets arbejde. Den opfordring tog social- og beskæftigelsesudvalget imod.

- Det er en fuldstændig rigtig pointe. Borgervejlederen indeholder masser af god viden. Han kan give os masser af information fra borgersynspunkt, så vi vil forsøge at gøre det hvert halve år, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Statistikken i årsberetningen viser, at 47,85 procent af borgervejlederens henvendelser drejer sig om jobcentret og borgerservice - hvoraf borgerservice står for 12 procent. Året før lå tallet for jobcentret på 66,36 procent.

I sin rapport skriver borgervejleder Jesper Gottlieb blandt andet følgende om jobcentret:

- Jeg vil gerne anerkende den meget positive forandring i tilgangen til borgerne hos det rehabiliterende team og teamets enorme arbejdsindsats. Der er sat fart i sager, hvor borgerne har modtaget kontanthjælp i mange år, og der bevilliges andet forløb så som ressourceforløb , fleksjob eller førtidspension. Det er alene muligt ved en stor indsats fra jobcentrets medarbejder.

Annonce

Henvendelser under diverse stiger

Jobcentret har de seneste år gennemgået store forandringer internt, som er udsprunget af blandt andet otte analyser af de forskellige afdelinger, som har resulteret i 80 anbefalinger til ændringer, som jobcentret tidligere i år blev færdig med at implementere i det daglige arbejde.

- For mig er det et vink med en vognstang om, at det, vi gør, er begyndt at virke. Det er glædeligt, at antallet af henvendelser falder, siger Peder Tind.

Borgervejlederen modtager til gengæld flere henvendelser inden for børn- og ungeområdet, som er steget fra 5,92 procent til 10,20 procent. Desuden er antallet af henvendelser under "diverse" steget fra 15,58 procent til 27,45 procent. Her er årsagen ifølge årsberetningen "Gældsstyrelsens hårde fremfærd om modregning i begyndelsen af 2020".


For mig er det et vink med en vognstang om, at det, vi gør, er begyndt at virke. Det er glædeligt, at antallet af henvendelser falder.

Peder Tind (V), udvalgsformand


På de 11 måneder, som opgørelsen dækker indtil corona-nedlukningen i marts 2020, har borgervejlederen fået 255 henvendelser fra nye borgere. Dertil kommer de borgere, som borgervejlederen tidligere år har været i kontakt med, og som nogle gange henvender sig med brug for yderligere hjælp. Det drejer sig om mellem 50 og 150 borger årligt.

Borgervejlederen modtager årligt minimum 2000 henvendelser på sms, mail og telefon.

Borgervejleder Jesper Gottlieb har ikke ønsket at uddybe sin årsrapport yderligere til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce