Annonce
Kolding

Borgmester afviser kritik i havnesag: Det er politisk drilleri

Jørn Pedersen forstår ikke, hvorfor de fire kritikere ikke er klar over, at "vi er blevet klogere", siden beslutningen om at lukke erhvervshavnen blev truffet i november sidste år. Arkivfoto: Søren Gylling
Kritikken af borgmester Jørn Pedersen (V) fra fire af forligspartierne bag den store aftale om at udfase Kolding Erhvervshavn bliver fuldstændigt afvist af hovedpersonen.

Kolding: Borgmester Jørn Pedersen (V) afviser den kritik, som gruppeformændene for fire af forligspartierne bag den store politiske aftale om at nedlægge Kolding Erhvervshavn senest i 2043 nu retter mod ham.

De fire siger, at borgmesterens udmeldinger i JV forleden om, at det årstal meget vel kan blive senere, og at der måske alligevel bliver plads til havnevirksomheder i fremtidens nye bydel, er kommet, uden at de er blevet rådspurgt om det.

Borgmesteren henviser til, at hele byrådet på et seminar i for nylig blev præsenteret for et powerpoint-show fra by- og udviklingsforvaltningen om den proces, der nu skal i gang for at transformere erhvervshavnen til boligområde. På et par af plancherne står der tre spørgsmålstegn ud for feltet "færdig bydel" - i stedet for de årstal, som er knyttet til de øvrige felter.

- De fik præsenteret nøjagtig det samme som mig, og jeg hørte ingen protester. Jeg fortalte også, at jeg skal til møde med DI og Fødevarer og Landbrug for at drøfte temaet, om lovgivningen kan ændres, så boliger og virksomheder kan ligge side om side. Det er på den baggrund, jeg har udtalt mig, siger Jørn Pedersen.

Annonce
De fik præsenteret nøjagtig det samme som mig, og jeg hørte ingen protester.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Blevet klogere

I den politiske aftale, som blev godkendt i byrådet i november, står der, at erhvervshavnen skal være udfaset senest i 2043. Det årstal har jo ikke noget at gøre med, hvornår hele den nye bydel skal være færdig?

- Nej, men vi besluttede også i november, at forvaltningen skulle lave en procesplan for, hvordan aftalens hovedpunkter kan gennemføres indenfor lovens rammer, og siden er vi blevet klogere på, at lejemålene på havnen bestemmer vi ikke over som byråd. Det gør havnebestyrelsen, og derfor laver vi nu en samarbejdsaftale med havnebestyrelsen om afviklingen af lejemålene. På byrådsseminaret blev det også klart og tydeligt sagt, at det tager lang tid at lave sådan en ny by, og jeg hørte ikke én, der protesterede mod, at 2043 er blevet til et spørgsmålstegn.

Så du mener ikke, at du har handlet enerådigt?

- Nej, faktisk ikke, og jeg forstår ikke, at de ikke forstår, at vi er blevet klogere siden november. Jeg har udtalt mig præcist på det grundlag, vi alle sammen fik præsenteret på byrådsseminaret. Men jeg vil da sørge for at få det gjort lysende klart på næste økonomiudvalgsmøde, siger Jørn Pedersen, som tilføjer, at han tager kritikken som "en kombination af misforståelser og politisk drilleri eller kun politisk drilleri".

Tæskene

Alligevel glæder han sig over, at "de fire gruppeformænd pludselig har en mening om havnen".

- Dem har vi ellers ikke hørt meget til det sidste år, hvor det har set ud som om, at det kun er borgmesteren, der vil lukke havnen. Derfor er jeg den eneste, der har taget tæskene. Nu siger de så, at jeg løber fra en aftale, fordi jeg pludselig får lidt credit for, at vi bløder lidt op. Det er dybt underligt. Men målet er stadig, at vi skal have afviklet den havn pænt og ordentligt, så vi kan få den bydel, vi gerne vil have.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Rally-bil kørte ind i et træ

Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

Fredericia

Lettelse i Ungdommens Hus efter droppede spareplaner: - Vi var bange for, at ånden på stedet ville dø

Annonce