Annonce
Kolding

Borgmester-appel til alle borgere: Genåbning af Kolding afhænger af jeres opbakning til massetest

- Jeg tror på, at vi kommer med i genåbningen, hvis bare nok bliver testet, så vi kan give myndighederne en tryghed for, at vi ikke har uopdagede lommer, hvor coronaen ligger og gemmer sig, siger Jørn Pedersen. Foto: Søren Gylling
Genåbningen af Kolding afhænger af, om kommunen kan dokumentere, at borgerne har ladet sig teste for corona, siger borgmester Jørn Pedersen. I weekenden strømmede folk til teststederne. Præcise tal mangler endnu.
Annonce

Kolding. Kom nu afsted og få taget en coronatest. For på den måde er I med til at afgøre, om Kolding bliver omfattet af genåbningen af Danmark, eller om Kolding skal forblive nedlukket noget tid endnu.

Sådan lyder appellen fra Koldings borgmester Jørn Pedersen til alle kommunens borgere, efter at han mandag deltog i et virtuelt møde med sine borgmesterkolleger fra hele Danmark og flere ministre netop om genåbningen.

- Jeg tror på, at vi kommer med, hvis bare nok bliver testet, så vi kan give myndighederne en tryghed for, at vi ikke har uopdagede lommer, hvor coronaen ligger og gemmer sig. Det skal vi kunne bevise, og det kan vi kun gøre ved, at vi er blevet massivt testet, siger Jørn Pedersen i lyset af, at regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed fredag eftermiddag lukkede alle skoler og daginstitutioner i postnummer 6000 foreløbig denne uge ud efter store coronaudbrud på Munkevængets Skole, Brændkjærskolen og Vuggestuen Agtrupvej.

Annonce

Bøn til alle

I samme forbindelse opfordrer de statslige myndigheder alle borgere i postnummer 6000 til at lade sig teste, og Kolding Kommune lader opfordringen gjalde i hele kommunen.

- Det her er virkelig en bøn til alle om at komme afsted, fastslår Jørn Pedersen, efter at borgerne i weekenden strømmede til de 11 teststeder, der findes i Kolding Kommune. De ni er oprettet ekstraordinært i forbindelse med Koldings lokale coronakrise, og i eksempelvis Kolding Storcenter talte kommunaldirektør Thomas Boe flere gange 70 mennesker i kø i løbet af de tre timer, han opholdt sig der lørdag.

Og Kolding Kommunes testkoordinator sekretariatschef Ulla Lykke Rasmussen supplerer:

- Jeg har været rundt på alle teststederne, og meldingen er, at de havde vanvittigt travlt i weekenden, mens det mandag var meget mere roligt.

Annonce

Ingen tal

Hos Region Syddanmark, som har ansvaret for test-indsatsen, var det mandag dog ikke muligt at få oplyst hvor mange, der indtil videre har ladet sig teste - og det undrer borgmesteren.

- Det overrasker mig virkeligt, for vi skal kunne svare på, om borgerne reelt har forstået alvoren, og om vi er tæt på eller langt fra mål. For hvis der stadig er et stort potentiale af utestede borgere, så risikerer vi altså, at vi ikke kommer med i genåbningen, siger Jørn Pedersen.

Han krydser alt for, at livet i Kolding får lov til at udfolde sig igen på linje med andre kommuner, når genåbningen er en realitet.

- Det kan godt være, at man siger, at skolerne i Kolding skal vente en uge mere, men at butikkerne godt kan åbne. Men så må det være sådan, siger han.


Teststederne

  • Her kan du møde op og få en PCR-test (fra 5 år): KUC i Ågade 27, Festsalen på Palme Alle 2, Skovhuset/beboerhuset på Skovvejen, Kolding Storcenter og Brændkjærskolen - alle steder fra kl 9-17.
  • Her kan du få en kvik-test: Lyshøjskolen, Dalby GF's lokaler ved Dalby Skole, Vonsildhallen - alle steder fra kl. 9-17.
  • Desuden er der de faste testcentre på VUC i Ålegården, hvor man kviktester, og på Kokbjerg, hvor man PCR-tester.
  • På Kokbjerg skal der bestilles tid, og det er også kun her børn under 5 år kan blive testet.
  • Desuden er der mobile testenheder i kortere tidsrum på enkelte dage i Vamdrup, Lunderskov, Viuf og Vester Nebel. Læs nærmere på Kolding Kommunes hjemmeside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce