Annonce
Sydjylland

Borgmester: Byrådsmedlemmer må prioritere og vælge fra

Borgmesteren er - i hvert fald officielt - kommunens eneste fuldtidspolitiker. Derfor har han tid til at sætte sig grundigt ind i alle sager. Sådan er det ikke for de menige byrådsmedlemmer, og derfor mener borgmesteren, at de skal være bedre til at prioritere og vælge sager fra. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl.
Som menigt byrådsmedlem er det stort set umuligt at sætte sig grundigt ind i alle sager, mener borgmesteren. Alligevel vurderer han, at mange gør forsøget, og det er en medvirkende årsag til, at der bliver brugt mange timer på livet som lokalpolitiker.
Annonce

Billund Kommune: Borgmester Ib Kristensen (V) har gennem mere end 23 år været aktiv i lokalpolitik, og han er i gang med sin femte – og sidste – periode som borgmester. Han kan om nogen bevidne, at arbejdsbyrden for medlemmerne af byrådet kun er steget, som tiden er gået. Det har fået ham til at overveje, hvorvidt nogle flere af de sager, politikerne bliver præsenteret for, burde være afgjort på administrativt niveau.

- Siden jeg begyndte, er dagsordnerne kun blevet længere, og hvis man kigger på dem, kan man se, at ikke alle sagerne handler om politiske beslutninger. Dem kunne man måske godt skære fra og overlade lidt mere til forvaltningen, siger borgmesteren, der mener, at de enkelte byrådsmedlemmer også selv må tage lidt af ansvaret for, at arbejdsbyrden med tiden kun er blevet større.

Byrådsmedlemmerne skal simpelthen være bedre til at sortere i, hvad man bruger tid på, mener han.

- Hvis man sidder i eksempelvis voksenudvalget, behøver man måske ikke vide alt om, hvad der foregår i teknik- og miljøudvalget. Man skal være bedre til at vælge ting fra og prioritere i, hvad man sætter sig ind i, siger Ib Kristensen.

Annonce

Sværere at finde kandidater

Der skal hvert fjerde år vælges 25 personer til at sidde i byrådet og træffe de overordnede beslutninger for kommunen. Det er kun blevet sværere og sværere med tiden – muligvis fordi arbejdet er blevet mere kompliceret og mere tidskrævende.

- Stort set alle partiforeninger har udfordringer med at finde nok kandidater. Det er tankevækkende, at alle har masser af meninger og holdninger til, hvordan kommunen skal være, men der er ikke mange, der har lyst til at bruge tiden på det, siger Ib Kristensen.

- Hvis man er glad for at bo et sted, burde det være meget væsentligt, hvis man kunne være med til at præge sit lokalområde, tilføjer han.

Han mener, at man skal se tjansen som byrådspolitiker som en tidskrævende fritidsinteresse på lige fod med at bruge en masse timer i det lokale foreningsliv.


Hvis man sidder i eksempelvis voksenudvalget, behøver man måske ikke vide alt om, hvad der foregår i teknik- og miljøudvalget. Man skal være bedre til at vælge ting fra og prioritere i, hvad man sætter sig ind i.

Ib Kristensen (V), borgmester


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Annonce