Annonce
Vejle

Borgmester: Der er 75 millioner kroner på vej fra kommunen

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) informerede onsdag morgen på en videokonference med deltagelse af 240 repræsentanter fra kommunens erhvervs- og handelsliv om tiltag, Vejle Kommune har sat i værk under den aktuelle corona-krise. Arkivfoto: Mette Mørk
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) satte beløb på de regninger, som kommunen vil fremskynde af betalingen af, på ry videomøde med kommunens erhvervs- og handelsliv onsdag morgen. Han opfordrede til at passe ekstra godt på kommunens ansatte.
Annonce

Vejle: Der er 75 millioner kroner på vej ud til Vejle Kommunes leverandører i dag eller i morgen.

Det sagde borgmester Jens Ejner Christensen (V), da han onsdag morgen talte til 240 deltagere i en video-konference oprettet af Vejle Kommune og henvendt til kommunens erhvervs- og handelsliv.

De mange penge er en del af Vejle Kommunes strategi for at hjælpe virksomheder og leverandører, som rammes af corona-krisen.

- Vi fremrykker så vidt muligt alle betalinger fra kommunen, så hvis I har en leverance til os i kommunen, så får I pengene i hånden tidligere end normalt, lød det fra Jens Ejner Christensen via et videolink fra hjemmet.

Han kunne desuden fortælle, at Vejle Kommune som et led i sin håndsrækning til erhvervs- og handelslivet vil fremrykke driftsopgaver i det omfang, det er muligt - herunder renoveringer og anlægsopgaver.

Kommunen har også oprettet en hotline, hvor virksomhedsejere kan stille spørgsmål til kommunen, ligesom man vil hastebehandle frigivelse af 20 millioner kroner til arbejder i almennyttige boligselskaber, så der kommer yderligere likviditet ud i samfundet.

- Jeg tror personligt, at det her kommer til at vare længere end to uger. Vi forbereder os på, at vi skal henimod påske, før vi kan tænke på at vende tilbage til normale tilstande, lød det fra Jens Ejner Christensen.

Han opfordrede videomøde-deltagerne til at følge alle anbefalinger og anvisninger fra myndighederne og til at passe på kommunens ansatte.

- Det er vigtigt, at vi har så mange raske medarbejdere som muligt i denne krisesituation. Derfor er det vigtigt, at erhvervsansatte, der bor sammen med eller omgås vores personale på velfærdsområdet, omgås dem med omtanke. Vi tåler ikke ret mange syge medarbejdere eller medarbejdere i karantæne, lød det fra borgmesteren.

Jeg tror personligt, at det her kommer til at vare længere end to uger. Vi forbereder os på, at vi skal henimod påske, før vi kan tænke på at vende tilbage til normale tilstande.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

- Støt restauranterne

Efter borgmesterens indlæg var det formanden for Business Vejle, Peter Skou, der tonede frem på skærmen.

Han roste Vejle Kommunes beslutning om at fremskynde renoveringsarbejder, men slog fast, at flere skal med.

- Det er ikke nok, at Vejle Kommune gør det. Vi skal have flere kommuner med. På den store scene skal vi have hele EU med på at indføre tiltag, der kan bekæmpe corona-virus, lød det fra Peter Skou, der også roste regeringens tiltag med lønkompensation til trængte virksomheder.

- Det dækker dog ikke de små og mellemstore virksomheder, som er dem, der er mest pressede. Jeg forventer, at der kommer hjælp til dem i dag ved dagens pressemøde fra regeringen, lød det fra Peter Skou, der sluttede sit indlæg med en opfordring.

- Vore cafeer og restauranter er hårdt ramt. Flere af dem har takeaway-muligheder, og hvis vi alle gør brug af det en gang om ugen, så vil det være en stor hjælp for dem, lød det fra Peter Skou.

Annonce

På vej ind i nedtur

Chefstrateg ved Nykredit Klaus Dalsgaard afsluttede videomødet med et budskab om, at det bliver værre, før det bliver bedre - men det bliver bedre.

- Vi er på vej ind i en dyb økonomisk nedtur. Det bliver dybt, hårdt og voldsomt - men det er midlertidigt. Jeg tror, at mange af jer vil få travlt i årets fjerde kvartal. Pengene er jo ikke forsvundet, og de vil givet brænde i lommerne, når vi er ude på den anden side, lød det fra Klaus Dalsgaard.

Videomødet var det første af sin art under den nuværende coronakrise. Det er endnu ikke besluttet, om seancen vil blive gentaget.

Hele mødet vil i løbet af onsdag blive lagt op på Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce