Annonce
Trekantområdet

Borgmester er bekymret for Billund Lufthavn efter Vejles mulige exit fra TrekantBrand

Ib Kristensen, borgmester, Billund, 2020
Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), frygter især for konsekvensen ved hændelser i Billund Lufthavn, hvis Vejle Kommune trækker sig ud af TrekantBrand.

Billund: Den største kommune i TrekantBrand-samarbejdet melder sig måske ud på et ekstraordinært byrådsmøde i eftermiddag klokken 17. Det er blandt Vejles politikere, at der har bredt sig en opfattelse af, at samarbejdet er for dyrt for Vejle, og at det derfor er bedre at opbygge eget brandvæsen.

Borgmester Ib Kristensen (V) er ikke så bekymret i forhold til mindre brande og andre hændelser, som brandvæsnet tager sig af. Det skal et brandvæsen uden Vejles deltagelse nok kunne klare. Men det er ifølge ham problematisk i forhold til de større hændelser - især i Billund Lufthavn:

- Stationerne Give, Egtved, Vejle er jo dem, der står næst på listen ved et flyuheld i Billund Lufthavn, når vi selv er kørt. Det er nok der, jeg vil sige, at det har den største betydning for Billund, siger han.

Han nævner også, at det betød meget at have TrekantBrand, da der i 2018 var den store naturbrand på Randbøl Hede.

Annonce

Materiel og samme uddannelse

Der kan stadig samarbejdes over kommunegrænser, selvom brandvæsnerne ikke er en del af samme enhed. Derfor er det ikke sådan, at der ikke længere kan hentes hjælp fra Give, Egtved og Vejle. Men det har alligevel en betydning, mener Ib Kristensen.

- Det betyder noget for indsatsen i Billund Lufthavn. Jeg tror kun, det er halvandet eller to år siden, vi havde en stor øvelse derude. Så har brandsvendene den uddannelse, de har været igennem det forløb om, hvad de skal gøre, hvis der sker en stor hændelse. Det bliver noget helt andet. Det betyder utrolig meget, at du har et brandvæsen med stor kapacitet, der kan gå ind i en opgave med samme baggrundsviden og samme måde at løse opgaven på, siger han.


Stationerne Give, Egtved, Vejle er jo dem, der står næst på listen ved et flyuheld i Billund Lufthavn, når vi selv er kørt. Det er nok der, jeg vil sige, at det har den største betydning for Billund.

Borgmester Ib Kristensen (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce