Annonce
Kolding

Borgmester går efter at få ny coronastyrelse til Kolding

Kolding ligger midt i landet med optimal infrastruktur og mange virksomheder, der beskæftiger sig med transport og logistik. Det gør det oplagt at placere den nye styrelse her, mener både borgmester Jørn Pedersen (V) og folketingsmedlem Christian Rabjerg (S). Dronefoto: Søren Gylling
Kolding går i offensiven for at trække ny værnemiddelstyrelse til byen. Det lokale folketingsmedlem Christian Rabjerg (S) synes, idéen er god. Han vil nu præsentere den for justitsministeren.

Kolding. Den endnu ikke oprettede styrelse, som skal sikre forsyning af værnemidler og øget testkapacitet under coronakrisen og kommende epidemier, skal placeres i Kolding.

Det er målet med en offensiv, som Kolding Kommune og borgmester Jørn Pedersen (V) nu sætter i værk overfor regeringen og justitsminister Nick Hækkerup (S), som får ansvaret for den nye styrelse. Styrelsen skal efter de meldinger, der er givet hidtil, være klar til at trække i arbejdstøjet til september.

- Når vi hører, at der skal oprettes en ny styrelse, som skal ligge centralt i Danmark og på et sted, hvor der er gode produktionsforhold og en god logistik, så har vi noget at byde ind med. Styrelsen kan med fordel placeres i Kolding, som ligger midt i Danmark og ovenikøbet midt mellem de tre politikredse på Fyn, i Syddanmark og Sydøstjylland, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Borgmesteren erkender, at det ikke altid er logistik og logik, men også politik, der afgør, hvor en ny styrelse lander.

- Ja, men så vil man forhåbentlig også skele til, at Kolding ikke har fået ret meget i de to runder med udflytning af offentlige arbejdspladser, vi har haft. Vi fik en fin lille institution med Etisk Råd, men det er kun fire arbejdspladser. Og i den store udligningsreform er vi én af de kun to kommuner i hele Syddanmark, som skal aflevere penge. Det er gode politiske begrundelser for at vælge Kolding til denne gang, mener Jørn Pedersen.

Annonce
Jeg synes, at argumenterne for at placere styrelsen i Kolding er gode og saglige. Og regeringen sagde jo før valget, at vi arbejder for at sikre en decentralisering.

Christian Rabjerg (S), folketingsmedlem, valgt i Kolding

Rimeligt oplagt

Koldings informationsafdeling er lige nu i gang med at fremstille et præsentationsmateriale, som beskriver, hvad Kolding Kommune kan byde ind med, hvad angår infrastruktur, produktionsforhold, lokaliteter og logistik, og det materiale bliver snarest muligt lagt frem for justitsministeren.

Desuden er borgmester Jørn Pedersen i kontakt med de lokale folketingsmedlemmer om sagen - ikke mindst Christian Rabjerg (S) fra regeringspartiet.

Og Christian Rabjerg er positiv:

- Jeg synes, at argumenterne for at placere styrelsen i Kolding er gode og saglige. Og regeringen sagde jo før valget, at vi arbejder for at sikre en decentralisering. Det kan være, at der er argumenter, jeg ikke kender til, og som taler for en anden placering. Men jeg vil gerne bidrage med at bringe idéen ind i den socialdemokratiske gruppe og præsentere den for justitsministeren, siger han.

Christian Rabjerg peger særligt på, at Kolding har mange virksomheder, som beskæftiger sig med logistik og transport, og at Kolding ligger midt i landet.

- Det gør det rimeligt oplagt at placere styrelsen i Kolding, mener han.

Den nye styrelse skal blandt andet skabe et overblik over lagre af værnemidler og indgå i et internationalt samarbejde om forsyning af værnemidler og test på tværs af den offentlige sektor. Desuden skal styrelsen skabe en bedre koordination af samarbejdet vedrørende test og værnemidler på tværs af myndigheder og udarbejde relevante informationsaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce