Annonce
Vejle

Borgmester: - Jeg deler frustrationen

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) forstår godt, at beboere og udlejere i midtbyen er frustrerede efter fredagens oversvømmelse. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Der skal laves yderligere tiltag for at sikre Vejle midtby mod oversvømmelser i fremtiden, slår Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen (V) fast.
Annonce

Vejle: - Jeg forstår frustrationen og det er også en frustration, jeg deler. Jeg kørte selv ind til byen fredag aften og så ved selvsyn, at det var ganske alvorligt og selvfølgelig en utrolig træls oplevelse for byen og alle implicerede.

Sådan siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) om kritikken fra frustrerede beboere og ejere af ejendomme i de dele af Vejle midtby, som fredag blev ramt af oversvømmelse - den anden på tre år og den tredje på 10 år.

Jens Ejner Christensen understreger, at kommunen langt fra er i mål med at sikre Vejle midtby mod oversvømmelser.

- Hvis vi ser på de sidste 10 år, er udmeldingerne om effekterne af klimaforandringer ændret flere gange og det spiller også ind. Vi skal fortsat investere i løsninger, der kan stoppe oversvømmelser, men vi skal hele tiden spørge os selv om, de investeringer vi laver, er de rigtige og samtidigt også sørge for at vi ikke overinvesterer eller bruger pengene forkert. Det er det krydsfelt vi bevæger os i, siger Jens Ejner Christensen.

Han peger på, at sluseanlægget ved Bryggen har bevist sit værd.

- Slusen har allerede reddet os fra oversvømmelser og det gør den otte ud af 10 gange. Der skete det fredag, at der var noget reparationsarbejde i gang på slusen, så før pumperne kunne sættes i gang, skulle der nogle dykkere ned. Det hører dog også med, at de vejrmeldinger der kom, ikke nævnte noget om så meget regn, som vi faktisk fik, siger Jens Ejner Christensen.

Han tilføjer, at en del af løsningen vil være at forsinke vandet fra Grejs Å, inden det kommer til Vejle midtby.

Vi er helt sikkert ikke færdige med at lave investeringer til yderligere at beskytte vores by mod oversvømmelser. Der skal yderligere tiltag til og her snakker vi både forsinkelse af vandet og yderligere tekniske løsninger i Vejle by - måske en ekstra sluse for enden af Vejle Å, siger Jens Ejner Christensen.

Han tilføjer, at der vil blive evalueret på fredagens indsats i den kommende uge og at politikerne vil tage sagen op efter efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce