Annonce
Trekantområdet

Borgmester om Vejles exit fra TrekantBrand: - Det bliver dyrere for os alle

TrekantBrand skal nu fortsætte uden Vejle. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), tror ikke et sekund på, at Vejle Kommune kommer til at spare penge på at forlade TrekantBrand.

Billund Kommune: Vejle Kommune melder sig ud af TrekantBrand. Det er resultatet af et ekstraordinært byrådsmøde i Vejle.

Der har været byrådspolitikere i Vejle, der har argumenteret for, at Vejle Kommune kan spare penge ved at opbygge sit eget brandvæsen.

- Det nægter jeg at tro på, siger borgmester Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune.

Han er sikker på, at både TrekantBrand og det kommende Vejle Brandvæsen vil blive dyrere at drive, end hvis beredskaberne sammen kunne nøjes med at have ét hovedsæde og samarbejde om de nødvendige investeringer.

Derfor har det også været vigtigt for Ib Kristensen at beholde Vejle i samarbejdet, og han er manden bag et kompromisforslag, der kom Vejle-ønskerne i møde. Det kompromis har et flertal i Vejle Byråd altså nu forkastet.

Annonce

Materiel og samme uddannelse

I forhold til Billund Kommune har han størst frygt, når det gælder flyulykker i Billund Lufthavn. Her vil der også blive indkaldt materiel fra tre stationer i Vejle Kommune, nemlig i Give, Egtved og Vejle.


Det bliver dyrere for os allesammen. Det er ubestrideligt.

Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune


Der kan stadig samarbejdes over kommunegrænser, selvom brandvæsnerne ikke er en del af samme enhed. Derfor er det ikke sådan, at der ikke længere kan hentes hjælp fra Give, Egtved og Vejle. Men det har alligevel en betydning, mener Ib Kristensen.

- Det betyder noget for indsatsen i Billund Lufthavn. Jeg tror kun, det er halvandet eller to år siden, vi havde en stor øvelse derude. Så har brandsvendene den samme uddannelse, fordi de har været igennem det forløb om, hvad de skal gøre, hvis der sker en stor hændelse. Det bliver noget helt andet. Det betyder utrolig meget, at du har et brandvæsen med stor kapacitet, der kan gå ind i en opgave med samme baggrundsviden og samme måde at løse opgaven på, siger han.

Han nævner også den store naturbrand på Randbøl Hede som en hændelse, hvor det havde stor betydning at være en del af TrekantBrand.

Annonce

Hvad med trekantsamarbejdet?

Selvom der har været risiko i noget tid for, at Vejle Kommune ville forlade samarbejdet, så fortæller Ib Kristensen, at der ikke er taget hul på arbejdet med at finde ud af, hvordan samarbejdet kan køre videre uden Vejle Kommune.

Det værste perspektiv for Ib Kristensen er, at trekantsamarbejdet måske er ved at gå op i limningen.

- Jeg frygter, det her kan brede sig meget mere. Pludselig var vi kun tre kommuner i Trekantområdet, der gik ind for et destinationssamarbejde (et samarbejde om turisme, red.), og nu er der én, der forlade TrekantBrand. Hvor har vi så Trekantområdet fremover? Det, synes jeg da, er et stort spørgsmål, siger han.

Vejle forlader TrekantBrand

  1. Politikerne i Vejle er utilfredse med, at regningen for at være med i TrekantBrand skal stige. Det skyldes, at prisen per indbygger skal harmoniseres, og Vejle Kommune betaler i dag mindre end de andre kommuner per indbygger.
  2. Vejle Byråd stemte tirsdag om, hvorvidt Vejle Kommune skulle fortsætte forhandlinger med de andre kommuner. 16 medlemmer sagde nej - 15 ja til fortsatte forhandlinger.
  3. Derefter blev der stemt om at melde sig ud af TrekantBrand. Her ønskede kun Venstre at blive i samarbejdet.
  4. Vejle Kommune forlader TrekantBrand fra og med 2022.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce