Annonce
Fredericia

Borgmester opfordrer til lokal takeaway: - Lad være med at tage på café i Kolding

I september var der et coronabølge, der fik fat i Fredericia. Coronaen har ikke på samme måde haft fat i kommunen i denne omgang, men torsdag røg Fredericia alligevel på listen over kommuner, der fra fredag lukker delvist ned. Arkivfoto: Søren Gylling
Selvom det kan være fristende at tage et smut til Kolding for at få en drink eller få en hyggelig tur på restaurant, opfordrer Fredericia Kommunes borgmester til, at man bliver hjemme. I stedet håber han, folk vil bakke op om det lokale menukort.

Fredericia: Fredericia Kommune er en af de 31 kommuner, der fra fredag klokken 16 rammes af en delvis nedlukning. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) er ærgerlig over, at nedlukningen ramte lokalt, når nu ”der er rimelig godt styr på smitten”.

- Men vi ligger i Trekantområdet, og man vil ikke risikere, at smitten også begynder at stige her igen, fortæller Jacob Bjerregaard.

Torsdag klokken 12.30 sad han i virtuelt møde med 30 andre borgmestre og sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (S). Mødet var han blevet indkaldt til tidligere på formiddagen. Meldingen var på mødet klar: Situationen er alvorlig.

Men selvom nabokommunerne Vejle og Middelfart bliver underlagt præcis samme restriktioner som Fredericia, går Kolding fri.

Annonce

Bliv hjemme og bak op

Borgmesteren har dog en kraftig opfordring til dem, der måske i den ombæring ser deres snit til at krydse kommunegrænsen mod Kolding for udelukkende at få stillet sin spise-ude-sult eller drinks-på-en-café-lyst.

- Der er et klart signal om, at vi bliver i vores kommuner. Så man skal lade være med at tage til Kolding for at tage ud og spise eller gå i byen. Vi er lige vidt, hvis vi bare tager andre steder hen. Det er vigtigt, at vi alle spiller med på, at vi bliver hjemme i kommunen, lyder det fra Fredericias borgmester.

Jacob Bjerregaard opfordrer derimod til, at fredericianerne bakker op om det lokale restaurationsliv, der også må lukke ned for spisende gæster.

- Brug byens takeaway, så de stadig får omsætning i den kommende tid.


Så man skal lade være med at tage til Kolding for at tage ud og spise eller gå i byen. Vi er lige vidt, hvis vi bare tager andre steder hen.

Jacob Bjerregaard (S)


Da meldingen fra ministeren kom på mødet over middag, var Fredericia Kommune egentlig allerede ret godt klædt på. Det samme er meldingen torsdag eftermiddag.

- Vi er godt forberedt, og vi er også forberedt på at kunne forlænge restriktionerne til efter 3. januar. Men det håber jeg ikke bliver aktuelt. Det er en hård tid, og det gode råd er, at vi i den kommende tid passer rigtig godt på hinanden, deltager i julefrokoster virtuelt og kun er sammen med vores nærmeste den kommende tid, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Opfordring til erhvervslivet

Borgmesteren håber på, at borgerne vil stå samme og hjælpe hinanden, så "vi kan komme ud på den anden side".

Han forstår udmærket de borgere, der efterhånden er blevet lidt coronatrætte. Men borgmesteren opfordrer samtidig til, at borgerne begrænser deres adfærd og aktivitet.

Jacob Bjerregaard oplyser desuden, at kommunen sammen med Business Fredericia kommer til at opfordre erhvervslivet til at sende de medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra, hjem. En stor del af kommunens medarbejdere er allerede sendt hjem til hjemmearbejdspladsen, hvilket de har været de seneste måneder.

- Fredericia Kommune har allerede været ekstra forsigtige i en længere periode, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce