Annonce
Fredericia

Borgmester: Perfekt med hotel i Oldenborggade

Placeringen af et kommende hotel i Oldenborggade overfor Kanalbyen er Jacob Bjerregaard helt tilfreds med. Andre hoteller skal nok følge efter i Kanalbyen, forudser han. Foto: Nana Hanghøj
Der er efterspørgsel på hotelsenge inden for voldene, og med 83 nye hotelværelser i Oldenborggade hjælper det. Borgmester Jacob Bjerregaard er stolt over, at Fredericia bliver den franske kædes første nedslag i Danmark. Han er sikker på, at yderligere hoteller vil følge efter med placeringer i Kanalbyen.

Fredericia: Der ligger fortrolige forhandlinger og møder forud for, at B&B Hotels præsenterer deres planer for et fire etagers hotelbyggeri i Oldenborggade 25-31. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har haft forhåndsdrøftelser med repræsentanter for kæden siden slutningen af 2018.

- Vi har været i dialog om placering og planforhold. Jeg har holdt møder med dem, og forvaltningen har arbejdet på sagen, så de har haft sikkerhed for, at vi kunne leve op til deres ønsker. Nu har vi bedt naboerne komme med kommentarer, og så ser vi, hvad de siger, siger Jacob Bjerregaard.

- Hotelkæden har valgt at placere sig i Oldenborggade lige over for Kanalbyen. Havde du gerne set, at de havde placeret sig i Kanalbyen?

- Nej, jeg synes, at det er helt perfekt. Vi får bygget nogle fine boliger til studerende lige over for i Kanalbyen, og med hotellet får vi lukket Oldenborggade på begge sider. Det bliver rigtig godt. Desuden er jeg sikker på, at B&B Hotels kun er den første hotelkæde, der vil slå sig ned i Fredericia, der kommer helt sikkert flere til, forudser Jacob Bjerregaard.

Jeg er da stolt over, at den franske kæde har valgt Fredericia til deres første hotel i Norden.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Cadeaux til Fredericia

Jacob Bjerregaard er stolt over, at den franske kæde ønsker at etablere deres første danske hotel i Fredericia.

- Det ser jeg som en cadeau til byen, og jeg synes også, at det er fint, at man kan trække tråde til byens historie med de franske reformerte, som kom hertil, siger Jacob Bjerregaard.

- Der er tale om et hotel, som ikke er luksus, men budget. Har du en mening om det?

- Vi har Hotel Fredericia, Trinity og Fuglsangcentret, som er i et dyrere segment uden for voldene, så jeg ser det nye hotel som et fint supplement til vores eksisterende hoteller i midtbyen Hotel Gammel Havn og Hotel Postgården. På længere sigt er jeg sikker på, at vi også får tiltrukket et af de dyre hoteller til Kanalbyen, siger Jacob Bjerregaard.

Stigende behov

Behovet for hotelværelser i Fredericia er generelt stigende i kraft af et ønske om at tiltrække større konferencer til byen.

- I dag flytter vi mange til hotellerne i Middelfart, når vi har store messer og konferencer. Det kommer vi stadig til, og vi har et fint samarbejde med Middelfart, men det bliver godt med ekstra kapacitet i midtbyen, som vi kan tilbyde gæsterne, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce