Annonce
Fredericia

Borgmester svarer igen på bekymringer fra havne-naboer: - Det er noget, der skal lyttes til

Beboer Ib Bertelsen har på vegne af karréforeningen Langebro klaget over støj fra containerhåndteringen på havnen, og han frygter, at det bliver værre, hvis Vesthavnen udvides og containtertrafikken øges, som ADP A/S ønsker det. Foto: Søren Gylling
Kanalbyen vil fortsat være Fredericias fyrtårn i byudvikling, og der skal være fredelig sameksistens mellem boliger og erhverv. Det betyder fokus på adskillelsen mellem de to dele af hensyn til naboerne, lover borgmesteren, som også garanterer for en uvildig behandling af havnens ønsker.

Fredericia: Om nogle år vil Vesthavnen være vokset adskillige meter ud i Lillebælt, og havneområdet være fyldt med containere. Det er i hvert fald det ønske ADP A/S netop har afleveret til Fredericia Kommune.

Havnens ønske er blevet mødt med uro fra de nærmeste naboer, hvor Ib Bertelsen på vegne af ejerforeningen Langebro har efterlyst om politikerne har glemt visionen for byudvikling af kanalbyen. Beboerne frygter ikke for deres udsigt, men for den støj, projektet har risikere at medføre.

Borgmester Steen Wrist (S) er ud over at have det øverste politiske ansvar for Fredericia Kommune og næstformand i havneselskabet. Fredericia Dagblad har sendt rejst beboernes bekymring overfor borgmesteren. Han har valgt at besvare spørgsmålene på skrift.

Annonce

Beboerne ved Langebro/Sdr. Voldgade er bekymret for om kommunens vision for byudvikling af Kanalbyen er skudt i baggrunden for hensynet til erhvervshavnen. Hvordan ser du på det som borgmester?

- Byudvikling og erhvervsudvikling skal gå hånd i hånd i Fredericia. Derfor har der løbende i planlægningen af området været fokus på balancen og adskillelsen mellem havn og by, og boliger og erhverv – en balance, der også skal bevares fremover. Det gælder også hensynet til naboerne.

Kanalbyen har i årevis været fyrtårn i byudviklingen. Skal det fortsat være det?

- Kanalbyen skal fortsat kendetegne Fredericia og være det fyrtårn i byudviklingen, som vi både kender det som i dag og ønsker, at det skal være i fremtiden. Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.


Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA, som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.

Borgmester Steen Wrist (S)


Lytter til bekymring

Forstår du beboernes bekymring for, at erhvervshavnen rykker tættere på?

- Erhvervshavnen kommer ikke fysisk tættere på boligerne med forslaget til udvidelse, men jeg kan godt forstå, at sådan en udmelding umiddelbart kan skabe bekymring, hvis man er nabo. Det er bekymringer, der skal lyttes til, og her er det vigtigt med information og dialog i processen. Derfor er det godt, at der er helt faste rammer og lovgivning for den proces, der nu er i gang i forhold til høring og sagsbehandling.

Hvordan og hvornår er byrådet blevet orienteret om planerne?

- Fagudvalget er orienteret i foråret og byrådet op til offentliggørelse.

Du er selv næstformand i ADP. Kan borgerne stole på, at ADP’s ønsker bliver behandlet uvildigt?

- Udvidelsen af havnen sker i en kommunal og statslig myndighedssagsbehandling, der følger den gældende lovgivning. Den er den samme for alle virksomheder, også ADP. Så ’ja’, også her er loven lige for alle.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce