Annonce
Fredericia

Borgmester svarer igen på bekymringer fra havne-naboer: - Det er noget, der skal lyttes til

Beboer Ib Bertelsen har på vegne af karréforeningen Langebro klaget over støj fra containerhåndteringen på havnen, og han frygter, at det bliver værre, hvis Vesthavnen udvides og containtertrafikken øges, som ADP A/S ønsker det. Foto: Søren Gylling
Kanalbyen vil fortsat være Fredericias fyrtårn i byudvikling, og der skal være fredelig sameksistens mellem boliger og erhverv. Det betyder fokus på adskillelsen mellem de to dele af hensyn til naboerne, lover borgmesteren, som også garanterer for en uvildig behandling af havnens ønsker.

Fredericia: Om nogle år vil Vesthavnen være vokset adskillige meter ud i Lillebælt, og havneområdet være fyldt med containere. Det er i hvert fald det ønske ADP A/S netop har afleveret til Fredericia Kommune.

Havnens ønske er blevet mødt med uro fra de nærmeste naboer, hvor Ib Bertelsen på vegne af ejerforeningen Langebro har efterlyst om politikerne har glemt visionen for byudvikling af kanalbyen. Beboerne frygter ikke for deres udsigt, men for den støj, projektet har risikere at medføre.

Borgmester Steen Wrist (S) er ud over at have det øverste politiske ansvar for Fredericia Kommune og næstformand i havneselskabet. Fredericia Dagblad har sendt rejst beboernes bekymring overfor borgmesteren. Han har valgt at besvare spørgsmålene på skrift.

Annonce

Beboerne ved Langebro/Sdr. Voldgade er bekymret for om kommunens vision for byudvikling af Kanalbyen er skudt i baggrunden for hensynet til erhvervshavnen. Hvordan ser du på det som borgmester?

- Byudvikling og erhvervsudvikling skal gå hånd i hånd i Fredericia. Derfor har der løbende i planlægningen af området været fokus på balancen og adskillelsen mellem havn og by, og boliger og erhverv – en balance, der også skal bevares fremover. Det gælder også hensynet til naboerne.

Kanalbyen har i årevis været fyrtårn i byudviklingen. Skal det fortsat være det?

- Kanalbyen skal fortsat kendetegne Fredericia og være det fyrtårn i byudviklingen, som vi både kender det som i dag og ønsker, at det skal være i fremtiden. Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.


Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA, som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.

Borgmester Steen Wrist (S)


Lytter til bekymring

Forstår du beboernes bekymring for, at erhvervshavnen rykker tættere på?

- Erhvervshavnen kommer ikke fysisk tættere på boligerne med forslaget til udvidelse, men jeg kan godt forstå, at sådan en udmelding umiddelbart kan skabe bekymring, hvis man er nabo. Det er bekymringer, der skal lyttes til, og her er det vigtigt med information og dialog i processen. Derfor er det godt, at der er helt faste rammer og lovgivning for den proces, der nu er i gang i forhold til høring og sagsbehandling.

Hvordan og hvornår er byrådet blevet orienteret om planerne?

- Fagudvalget er orienteret i foråret og byrådet op til offentliggørelse.

Du er selv næstformand i ADP. Kan borgerne stole på, at ADP’s ønsker bliver behandlet uvildigt?

- Udvidelsen af havnen sker i en kommunal og statslig myndighedssagsbehandling, der følger den gældende lovgivning. Den er den samme for alle virksomheder, også ADP. Så ’ja’, også her er loven lige for alle.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce