Annonce
Kolding

Borgmester tog en tørn som take away-bud: Støt nu de lokale spisesteder

Jørn Pedersen kørte som bud for Bar'Sushi i fire timer tirsdag aften - fra klokken 17-21. Baggrunden for hans lille nebengesjæft ved siden af borgmesterposten er, at han gerne vil gøre koldingenserne opmærksom på, at det er vigtigt i øjeblikket at støtte de lokale restaurationer, der har måttet lukke ned og kun har en indtægt ved at levere take away-mad. Foto: Lasse Lagoni
Borgmester Jørn Pedersen (V) vil gerne have så mange i Kolding som muligt til at støtte de lokale spisesteder gennem corona-nedlukningen. For at sætte fokus på det tog han tirsdag aften en tjans som take away-bud.

Kolding: Havde man bestilt sushi fra Bar'Sushi i Kolding tirsdag aften i denne uge, fik man muligvis lidt af en overraskelse, da budet fra sushibaren kom leverede den bestilte mad.

Det var nemlig ingen ringere end borgmester Jørn Pedersen (V), der ringede på døren og stod klar med poserne og bakkerne fra sushibaren.

For at være med til at sætte fokus på, at det i denne tid er ekstra vigtigt at bakke op om de lokale restaurationer, havde han sagt ja til at være take away-bud for Bar'Sushi på Låsbybanke i fire timer - fra klokken 17-21.

Alle restaurationer har fået påbud om at lukke ned, og for trods alt at få nogle indtægter under corona-nedlukningen tilbyder en lang række af spisestederne nu take away-mad.

For at sætte mere spot på denne mulighed sagde Jørn Pedersen ja, da ejeren af Bar'Sushi, Jonas Christensen, henvendte sig til ham for at spørge, om han var frisk på at give en hånd med og være med til at udbrede budskabet om at støtte de lokale spisesteder.

Annonce
Vi er virkelig rykket sammen, og folk har forstået, at hvis de også vil have stederne bagefter det her, så skal de bakke op nu

Jørn Pedersen (V), borgmester

Folk bakker op

Jørn Pedersen fortæller, at han tidligere har været ude på de sociale medier og bakke op om restauranternes take away-tiltag, ligesom han også privat har støttet flere steder.

Men at han skulle komme til at prøve kræfter med jobbet som sushibud, havde han ikke forestillet sig.

Da han havde sikret sig, at alle sikkerhedsforanstaltning var, som de skulle være i forhold til ikke at risikere smittespredning, sagde han ja og forestillede sig, at han skulle tage et par ture for Bar'Sushi.

Men Jonas Christensen satte ham på til en fuld fire timers vagt, og det var en travl aften for borgmesteren.

- Jeg kunne konstatere, at langt de fleste, vi var ude hos, havde bestilt take away-mad for at bakke op om spisestederne. Nogen fortalte mig, at de ikke normalt køber take away en tirsdag aften, men i øjeblikket gør de det tre gange om ugen, siger Jørn Pedersen.

Det nære og lokaler

Han understreger, at han generelt oplever en kæmpe opbakning til restaurationernes take away-ordninger fra borgerne i Kolding lige nu.

- Vi er virkelig rykket sammen, og folk har forstået, at hvis de også vil have stederne efter det her, så skal de bakke op nu. Jeg tror også, at en del af det vil holde ved bagefter. Vi bliver mere nære og lokale - både når det gælder restauranter, butikker og medier, mener Jørn Pedersen.

Han peger også på, at folk har fået øjnene op for, at take away-mad kan være andet end pizzaer, og samtidig har restaurationer, der ikke tidligere har leveret ud af huset, fået nogle erfaringer med det.

- Der er kommet en stor bekymring blandt folk, om de lokale steder er her bagefter, siger Jørn Pedersen.

Privat har han blandt andet bestilt levering af øl fra både Den Engelske Pub og fra det lokale bryggeri Åben. Dertil kommer, at han har købt en overraskelse til sin kone i en af de lokale butikker i kommunen, og på fredag står den på fredagsmiddag og -hygge med familien med produkter købt i Christiansfeld.


_

Borgmester Jørn Pedersen opfordrer folk til at fortælle højt, når de bestiller take away-mad fra lokale restaurationer, så kendskabet til muligheden bliver udbredt. Foto: Lasse Lagoni
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce