Annonce
Sydjylland

Borgmester: Tunnel skal fjerne barriere mellem havn og by

Byplanlæggerne har tidligere fået lov at lege med forskellige muligheder i forbindelse med en havnetunnel. Denne model rummer en del nybyggeri og et torv, og for borgmesteren handler investeringen om at skabe en bedre forbindelse mellem midtbyen og det nye boligområde på havnen. Model: Ravn Arkitektur for Vejle Kommune
Jens Ejner Christensen (V) afviser, at havnetunnel er en luksusting, når det gælder investeringer i havneruten.

Vejle: Hvorfor er Venstre så forgabt i den tunnel?

Det spørgsmål stiller gruppeformand Martin Sikær (S), mens en enig viceborgmester Dan Arnløv (K) opfordrer Venstre til at udskyde tunnelen og prioritere en fuld udvidelse af Vejles havnerute til fire spor.

Men borgmester Jens Ejner Christensen (V) mener ikke, at en havnetunnel er en biting eller luksusløsning i forhold til udvidelsen af havneruten.

Annonce

For en udvidelse af Østerbrogade, Windfeld-Hansensgade og Toldbodvej vil blive en større barriere mellem bydele, mener borgmesteren.

- Når vi mener, at tunnelen er en vigtig investering, er det, fordi vi har en ambition om at binde byen og havnen bedre sammen. Man skal ikke undervurdere den skillelinje, en firsporet vej vil blive i byen, og den kan vi viske ud ved at lægge en del af havneruten i en tunnel, siger Jens Ejner Christensen.

Politisk afvejning

Men har Martin Sikær og Dan Arnløv ikke ret i, at en tunnel ikke giver øget kapacitet på havneruten?

- Det er sådan set korrekt. Men jeg siger, at tunnelen er så vigtig for byens udvikling og et spændende greb. Det er en politisk afvejning, men samtidig får vi bedre mobilitet med en tunnel, når vi sløjfer udkørslen fra Havnegade og i stedet kan se på muligheden for at lave en sivevejsløsning, siger borgmesteren.


Man skal ikke undervurdere den skillelinje, en firsporet vej vil blive i byen, og den kan vi viske ud ved at lægge en del af havneruten i en tunnel.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Socialdemokratiet og Konservative foretrækker at bruge anlægsmillionerne på at udvide havneruten hele vejen fra Horsensvej til Fredericiavej fra to til fire spor.

Annonce

Vejen indsnævres alligevel

Men Venstre mener ikke, at det sidste stykke fra Ibæk Strandvej til Fredericiavej er en nødvendig investering, og den er heller ikke med i byrådets overordnede mobilitetsplan.

- Det er den ikke, for Fredericiavej er også kun to spor, og derfor giver det ikke meget at udvide havneruten det sidste stykke om til Fredericiavej. Du får indsnævringen alligevel, siger borgmesteren.

En anden årsag er, at planen lægger op til, at en del af bilisterne på havneruten skal vælge den nye forbindelsesvej, som et byrådsflertal uden om blandt andre Sikær og Arnløv har besluttet at anlægge ind over Posthusgrunden.

Annonce

Trafik mod vest på ny vej

Den beslutning lukker Sønderbrogade, mens Sjællandsgade også skal forlægges, så den går mere direkte hen mod en planlagt rundkørsel før havnetunnelen.

- Den trafik, der kommer fra Horsensvej og kører ad havneruten for at køre mod vest, skal ikke køre hen forbi Ibæk Strandvej. De biler er drejet af ved Sjællandsgade og kører mod vest på den nye vej. Det vil formentlig også flytte nogle af de biler, der kommer fra Horsensvej og i dag kører mod vest ad Skovgade, siger Jens Ejner Christensen.

Det bliver dog ikke den tunge trafik, der vælger denne rute, da den går ad den forholdsvis nye  tunnel ved Gammelhavn, den såkaldte "Mulighedernes Vej".

Her er frihøjden maks 3,2 meter i tunnelen, som i dag sikrer omkring 5000 bilister i døgnet en forbindelse mellem havneområdet og Sønderbrogade.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce