Annonce
Fredericia

Borgmester varsler mere hjemmearbejde: Få coronasmittede i Fredericia må ikke blive en sovepude

Mark Hjort fra Ung Fredericia er blandt de personer, der skal bruge en stor del af weekenden på Østerstrand. Her skal han hjælpe med at koordinere de frivillige kræfter. Han vil også tage kontakt til de unge for at minde dem om coronasikker adfærd. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Selvom antallet af coronasmittede i Fredericia Kommune er lavt, skal der ikke slækkes på overholdelsen af diverse retningslinjer. Sådan lød det fra borgmester Jacob Bjerregaard (S) på et pressemøde fredag middag. I weekenden bliver en ekstra indsats synlig på Østerstrand, hvor der forventes mange mennesker.
Annonce

Fredericia: Selvom der de seneste dage er sket en stigning i antallet af positive coronatests, er der som fredericianer ingen grund til at være nervøs. Alligevel må det lave antal af nysmittede i kommunen ikke få borgerne til at glemme sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Det pointerede Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S), ved et pressemøde på Østerstrand fredag middag. Her gav han en status på kommunens arbejde med at forebygge smittespredning af den globale pandemi.

- Vi har fortsat meget, meget få smittede, men det er vores opgave at være meget forebyggende i den kommende tid, for når smittetrykket stiger i Danmark, så kan det også sagtens komme til Fredericia. Vi har et ansvar for at passe på de borgere, der kan blive hårdt ramt af corona, hvis den skulle komme i udbrud her i Fredericia, lød det.

Siden udbruddet af coronavirus er 54 borgere i Fredericia Kommune konstateret smittet. 10 af disse tilfælde er registreret inden for de sidste to og en halv uge.


Vi skal selvfølgelig fortsætte med at drive vores velfærdssamfund. Vores borgere skal have deres pleje og deres undervisning, men der er en række funktioner, hvor jeg godt mener, vi kan bede folk om at arbejde hjemme.

Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune


Annonce

De unge skal mindes om gode råd

Det gode vejr og koncert med Thomas Buttenschøn vil de kommende dage lokke mange til Østerstrand. Derfor vil gæster på standen kunne møde ansatte fra Fredericia Kommune samt frivillige i gule veste. De vil hele weekenden være til stede på Østerstrand for at dele ud af håndsprit, affaldsposer og generelt formidle de gængse anbefalinger for at undgå smitte.

Borgmester Jacob Bjerregaard med et par af de medarbejdere og frivillige, der de kommende dage kommer til at befinde sig på Østerstrand. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

- Vi skal have en forebyggende adfærd. Et af de steder, hvor vi ved, at der kommer mange mennesker - og det skal der også - er her på Østerstrand. Det er et såkaldt hotspot for os. Vi er selvfølge stolte af, at vi har Danmarks fedeste bystrand, men vi ved også, at det kræver, at vi alle sammen tager et ansvar for at holde afstand og have hygiejnen på plads, siger Jacob Bjerregaard.

En af dem, man i løbet af weekenden vil kunne møde på Østerstrand, er Mark Hjort fra Ung Fredericia. Med i rygsækken har han sprit og solcreme, og han er klar til at give gode råd videre til især de unge, der vil nyde solen i sandet. Allerede de seneste måneder er det en rolle, han har haft rundt om i byen.

- Mit indtryk er, at de er gode til at forstå, hvad der skal til, men de skal bare lige mindes om det, og at det er for at passe på hinanden, siger han.

Annonce

Mere hjemmearbejde

Udover initiativet på Østerstand med det såkaldte karmakorps har borgmesteren bedt kommunens forvaltning om at sætte gang i yderligere tiltag, Blandt andet kigges der på, om flere møder kan holdes digitalt, samt hvorvidt nogle medarbejdere på skift kan arbejde hjemmefra.

- Vi skal selvfølgelig fortsætte med at drive vores velfærdssamfund. Vores borgere skal have deres pleje og deres undervisning, men der er en række funktioner, hvor jeg godt mener, vi kan bede folk om at arbejde hjemme.

Hvilke andre initiativer der kan sættes i gang, skal desuden drøftes på et møde i økonomiudvalget på mandag, oplyser borgmesteren.

Allerede fredag formiddag var der pænt med mennesker på Østerstrand. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce