Annonce
Vejle

Borgmesteren inviterer klimabekymrede unge til møde

Hundredvis af unge har blæst til klimakamp i Vejles gader. Nu inviterer byrådspolitikerne dem indenfor. Arkivfoto
Onsdag 24. april er Vejle Kommunes unge inviteret til at stå ansigt til ansigt med lokalpolitikere og borgmesteren. Her har de frit lejde til at dele gale og geniale løsninger til Vejle og verdens klimaudfordringer.

Vejle: Skolen er blevet droppet, og friheden til at ytre sig er blevet brugt under overskriften:

"Gør noget for klimaet, så følger vi skemaet."

Hundredvis af Vejle Kommunes unge har ad flere omgange demonstreret foran Vejle Rådhus. Nu inviterer borgmester Jens Ejner Christensen (V) de unge til et klimamøde onsdag 24. april klokken 15.30 i Pakkeriet i Spinderihallerne.

- Jeg hilste selv på flere klimademonstranter, og de vil gerne i tale med os lokalpolitikere. Jeg vil gerne brede dialogen om klima ud, så det ikke bare bliver i vores egen osteklokke i byrådet, vi diskuterer. Vi skal have alle med, og nu prøver vi med et møde, siger Jens Ejner Christensen (V).

Sammen med andre byrådsmedlemmer vil han lytte til, hvad de unge har på hjerte. Det er blandt andet de unges egne bud og idéer til, hvad der kan gøres for vende udviklingen, som borgmesteren fisker efter.

- Mange unge har ikke det filter, som voksne har som "det er nok for bøvlet" eller "for dyrt". De tænker mere frit og lader sig ikke begrænse af et filter. Jeg tror, det er netop dét, vi har brug for i snakken om klima. Det kunne være rigtig spændende, hvis de havde nogle idéer, som vi i kommunen kunne gøre, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Invitation til klimamøde

Borgmesteren og byrådsmedlemmer af Vejle Byråd inviterer til klimamøde.

Det sker onsdag den 24. april klokken 15.30 i Pakkeriet i Spinderihallerne.

Alle er velkomne til at deltage.

Roser de unge

De unge i Vejle har klimastrejket under den globale bevægelse "Fridays For Future", som blev stiftet med den svenske skoleelev Greta Thunberg. Hun kvittede skolen i flere uger i rap for at stille sig op foran Riksdagen i Stockholm for at kræve opmærksomhed og handling til den planet, vi alle bor på.

Borgmesteren i Vejle kan godt forstå de unges bekymring og kamp.

- Jeg ved godt, at jeg skal sige, de unge skal passe deres skole. På den anden side er det også et råb om hjælp. I alle tider har folket krævet handling og taget sagen i egen hånd, hvis vi etablerede ikke tog os af et område på den rigtige måde. Deres strejke har været med til at sætte fokus på sagen, siger han.

Vejle Kommune har blandt andet sendt videoinvitation med borgmesteren ud til de unge via Facebook. Selvom det særligt er de klimabekymrede unge, som politikerne har får øje, er klimamødet for alle interesserede. Der serveres kage, kaffe og sodavand under mødet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Louises veninde har uhelbredelig kræft: Så længe dit hjerte slår – så tag ingenting for givet

Annonce