Annonce
Trekantområdet

Borgmesteren lyttede til børnenes byvisionsidéer

Forestil dig en byport, der er lavet som et vikingeskib. Sådan noget i den retning er idéen fra Johanne Grønbæk Eriksen, Filippa Højmark Abrahamsen, Alberte Hess og Alma Hisselholm Lassesen. Foto: Anders Kynde
Onsdag havde 7. årgang på Bredagerskolen besøg af borgmester Jens Ejner Christensen, der ville høre mere om de unges idéer til Jellings nye byvision.
Annonce

Jelling: De unges inputs til Jellings nye byvision bliver i den grad taget seriøst.

Efter at udviklet konkrete idéer gennem de seneste par uger fik eleverne på Bredagerskolens 7. årgang onsdag formiddag besøg af Jens Ejner Christensen (V), der er borgmester i Vejle Kommune.

- Et af de privilegier, der er ved at være borgmester, er at komme ud til samtaler og dialog om, hvordan kommunen skal udvikle sig. I den forbindelse er det ofte lokalråd og foreninger, der giver deres mening til kende, men det allervigtigste er faktisk at høre fra årgange som jer. Vi vil gerne have en snak med jer om, hvad I godt kunne forestille jer. De ting, vi planlægger i dag, er det, vi laver om to, fire, seks eller otte år - og det er jo jer, der kommer til at bruge det og være en del af det, lød det fra Jens Ejner Christensen.

Han nævnte også et eksempel fra noget, der havde sin oprindelse i 1989 på boldbanerne ved netop Bredagerskolen.

- Nu har vi lige været forbi en pinse, hvor vi var mange, der skulle have været til Jelling Musikfestival. Det er et rigtig godt arrangement, som har været der i mange år. Jeg kan huske tilbage, da jeg var på jeres alder. Da var der ikke noget, der hed Jelling Musikfestival. Det startede bare med, at der var nogen, der fik en sjov idé, og så har det udviklet sig lige siden. Jeg tror, at jeres sjove idéer kan udvikle sig til noget, vi om 10, 20 eller 30 år anser som noget helt naturligt, sagde borgmesteren.

Jeg tror, at jeres sjove idéer kan udvikle sig til noget, vi om 10, 20 eller 30 år anser som noget helt naturligt.

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune

Annonce

Kreative idéer

Efter borgmesterens peptalk fordelte eleverne sig rundt i deres grupper. Herefter gik han rundt fra gruppe til gruppe og lyttede til deres idéer.

Mens nogle foreslog BMX-bane og en udvidelse af skaterparken, var der andre idéer, der handlede om alt fra en kreativ ungdomsklub til en ny byport eller udvidelse af Gormshallens faciliteter.

Også Camilla Jørgensen kiggede forbi. Hun arbejder med projektudvikling i Vejle Kommune og er med til at strukturere arbejdet med at skabe en ny byvision for Jelling.

- Eleverne har mange forskellige og spændende forslag til byvisionen, og jeg har hørt om alt fra vindmøller og svømmehal til en 7-Eleven-butik ved stationen. Mange af dem kigger ud på deres egen målgruppe, men der er også udsyn til andre målgrupper, fortæller Camilla Jørgensen.

Den endelige byvision kommer på plads i slutningen af 2020.

Borgmester Jens Ejner Christensen bor selv lidt uden for Jelling og har derfor et stort kendskab til lokalområdet. Foto: Anders Kynde
Skaterbanen trænger til en udvidelse, mener Elias Benjamin Skelde, Frederik Saaby, Magnus Christoffersen, Tobias Vils Thomasen og Rasmus Juul. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce