Annonce
Alarm 112

Efter borgmestermøde: Fem kommuner fører fælles brandvæsen videre efter Vejles exit

Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Billund kommuner forbliver i det fælles selskab Trekantområdets Brandvæsen, når Vejle træder ud med udgangen af 2021. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Trekantområdets Brandvæsen bliver mindre fra 2022. Men samarbejde fortsætter. Topchef vil også gerne blive.

Trekantområdet: Når Vejle Kommune forlader Trekantområdets Brandvæsen til nytår, agter de fem tilbageværende kommuner at fortsætte det fælles brandsluknings- og beredkabssamarbejde.

Det oplyser kommunernes borgmestre i en pressemeddelelse efter et møde fredag:

- Arbejdet med at forberede Trekantområdets Brandvæsens struktur, når Vejle træder ud, er allerede påbegyndt, og står det til borgmestrene, skal samarbejdet fortsætte med færrest mulige ændringer.

- Det betyder, at vi i ejerkredsen gerne vil beholde den nuværende ledelse, udtaler formand for beredskabskommissionen i Trekantområdets Brandvæsen, borgmester Ib Kristensen (V), Billund Kommune:

- På nuværende tidspunkt har vi allerede fået tilsagn fra beredskabsdirektør, Jarl Vagn Hansen, om, at han er interesseret i at blive, så vi kan høste gevinsterne af de mange erfaringer, der er gjort indtil nu.

Annonce

Etableret i 2016

Ud over Billund forbliver Kolding, Fredericia, Middelfart og Vejen kommuner i samarbejdet.


Vi kommer til at savne Vejle i samarbejdet fremover, for Trekantområdets Brandvæsen har på kun få år etableret sig som et godt og effektivt brandvæsen, og vi står stærkest i fællesskab. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi skal fortsætte samarbejdet i de resterende fem kommuner.

Formand for selskabet, borgmester Ib Kristensen (V), Billund.


Trekantområdets Brandvæsen blev etableret som fælleskommunalt selskab i 2016 og betjener i dag næsten 360.000 indbyggere. Brandvæsnet råder over 20 stationer og cirka 500 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia fik sit første point i 2021 - det overskygger alt

Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce