x
Annonce
Leder

Borgmestre bakker op om lokale medier: Tak til dem, vi holder i ørerne

Derfor, kære borgmestre: Tak for jeres opbakning. Vi lover, at vi fortsætter. Også med at holde jer i ørerne.

Støt dem, der holder os i ørerne hver dag. Den opfordring kan ses i dagens avis. Afsenderne er 36 borgmestre fra lige så mange kommuner i Jylland og på Fyn, hvor Jysk Fynske Medier udgiver sine 13 dagblade og avisen Danmark. Køb annoncer eller tegn abonnement på de lokale og regionale medier for at støtte dem under coronakrisen, skriver borgmestrene.

Vi siger tak til dem, vi holder i ørerne hver dag. Til hverdag kan det jo forekomme, at tonen bliver lidt skarp, når borgmestrene synes, vi er for kritiske, eller når vi synes, de er lidt for karrige med informationer, vi gerne vil give videre til deres borgere.

Derfor varmer det også, at borgmestrene i samlet flok erklærer sig enige i, at det er vigtigt, at vi er der. Både i normale tider og ikke mindst nu, mens Danmark er i krise. Mere end nogensinde er det afgørende, at lokale journalister kan holde borgerne informerede om coronaens mange og voldsomme effekter i de lokale samfund, og at lokale mediekonsulenter giver virksomheder og handlende muligheder for at kommunikere de nye måder, de lige nu er nødt til at finde på at levere deres varer og ydelser på for at få lidt omsætning i kassen. Derfor har Jysk Fynske Medier ikke sendt lokale journalister og sælgere hjem. Vi arbejder, fordi der er brug for det.

Situationen er lige nu, at vi med glæde ser vores abonnementsforretning være stabil og søgningen til vores nyhedssites være eksplosivt stigende. Langt værre er det med annoncesalget, som er styrtdykket. Jysk Fynske Medier forudser lige nu et underskud i år på mere end 100 millioner kroner mod et budgetteret overskud på ti millioner. Det er selvfølgelig meget alvorligt, men vi kommer igennem det.

Lokale og regionale medier over hele Danmark er uundværlige. Skulle man have været i tvivl før coronakrisen, bør man være overbevist under og efter.

Derfor, kære borgmestre: Tak for jeres opbakning. Vi lover, at vi fortsætter. Også med at holde jer i ørerne. Det betragter vi som en forpligtelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er masser af gode forslag til at få genstartet økonomien

Læserbrev: Coronakrisen kan få alvorlige konsekvenser for dansk erhvervsliv og dermed dansk økonomi. Arbejdsløsheden er allerede stigende som følge af krisen. Derfor er det vigtigt, at regeringen og Folketinget er indstillet på at gøre, hvad der er nødvendigt for at understøtte danske virksomheder. Vi har allerede gennemført en række forslag, der skal afbøde konsekvenserne af krisen. Et enigt folketing har vedtaget en række hjælpepakker for op mod 300 mia. kr., der skal spænde et sikkerhedsnet ud under dansk økonomi og danske arbejdspladser. Der er dog behov for, at der gøres endnu mere for at redde danske arbejdspladser. Derfor er det også glædeligt, at Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation for nylig i en fælles pressemeddelelse har foreslået at indefrosne feriepenge udbetales for at hjælpe dansk økonomi under coronakrisen. Overgangen til den nye ferielov betyder, at man indefryser de feriepenge, som danskerne optjener i overgangsfasen fra 2019 til 2020. Det drejer sig om omkring 100 mia. kr., som løbende spares op hos virksomhederne. Udbetalingen af disse penge kan være med til at genoprette dansk økonomi efter krisen, da det vil medføre flere ordrer til danske virksomheder og dermed flere job til danskerne. Dansk Industri har også præsenteret en plan, som indeholder 70 konkrete initiativer til at hjælpe Danmark ud af krisen. Planen vurderes at kunne sikre 30.000 arbejdspladser på kort sigt. Et af forslagene lyder på, at man fremrykker renoveringsprojekter af den almene boligsektor. Landsbyggefonden har anslået, at man hurtigt kan sætte gang i projekter for 18 mia. kr. Udspillet indeholder også forslag om at fremrykke investeringer i infrastruktur og anlæg. Disse tiltag vil have effekt allerede i år og næste år. Det vil øge efterspørgslen og dermed bidrage til at sætte gang i beskæftigelsen efter krisen. Der er kommet rigtig mange gode forlag til, hvordan vi kan få Danmark i gang efter krisen. Oven i de mange forslag, der er præsenteret, skal vi også huske at sikre et Danmark i balance. Erfaringerne fra finanskrisen viste, at nogle få større byer kom langt hurtigere i gang igen, end man gjorde ude i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer. Det er derfor vigtigt, at vi sikrer os, at de mange gode initiativer for at få gang i økonomien efter krisen også medfører vækstskabelse i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer.

Middelfart

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Annonce