x
Annonce
Erhverv

Brætspil og opgavebøger trækker kunder til midtbyens boghandel: - Lige nu er jeg behersket optimist

De første par dage efter, at biblioteket var lukket, fik Bog & Idé i Jernbanegade flere kunder, der var nødt til at købe den bog, de ellers ville have lånt på biblioteket. Lige nu sælger boghandlen mange opgavebøger og brætspil. Foto: Google Street View
Der er ikke grund til jubel, men foreløbig er Bog & Idé i Jernbanegade en af de butikker, der har klaret corona-krisen uden kæmpe ridser. – Jeg er behersket optimist lige nu, siger indehaver Per Adsbøll.

Kolding: At forældre skal aktivere deres børn, mens skoler og institutioner er lukket, betyder, at de søger mod boghandlen i Jernbanegade. Mens nogle butikker har valgt at lukke ned, fordi tingene gik helt i stå, så er der en jævn strøm af kunder til midtbyens boghandel.

- Vi har nogle stille dage ind i mellem, men vi har hele tiden et kundeflow. Vi kan godt mærke, at forældre er på udkig efter lærebøger og nogle ting, der kan bruges til at aktivere ungerne, når de ikke er i skole, siger Per Adsbøll, der står bag Bog & Idé i Jernbanegade.

Butikken har taget de foranstaltninger, der er et krav fra myndighederne med blandt andet afstandsmærker i gulvet til sig, og kunderne er gode til at overholde reglerne, når de skal finde aktiviteter til ungerne.

- Vi sælger også en del brætspil. Lige nu er Sigurds Danmarkshistorie meget populært. Det er et spil, hvor du kan lære noget historie om Danmark, siger Per Adsbøll, der ikke har været nødt til at sige farvel til medarbejdere, men et par stykker er sendt hjem på ferie.

Annonce

Vi sælger også en del brætspil. Lige nu er Sigurds Danmarkshistorie meget populært. Det er et spil, hvor du kan lære noget historie om Danmark.

Per Adsbøll, Bog & Idé

Nødt til at købe bogen

Salget af bøger klarer sig også okay. Det var bedre, hvis hele byen var åben, og der var flere folk i gaderne, lyder vurderingen.

- Men lige de første par dage efter, at biblioteket var lukket, der hørte vi flere sige, at nu var de nødt til at købe bogen, når nu biblioteket var lukket. Så selvom situationen ikke er normal, så er jeg behersket optimist lige nu. Det vigtigste er, at vi må holde butikken kørende, men ender det med, at butikkerne også skal lukke, så har jeg et par tiltag i ærmet med take away, siger Per Adsbøll.

De kommende dage vil der også komme flere kunder i butikken på grund af, at numrene i Varelotteriet, Klasselotteriet og Landbrugslotteriet nu kan fornys.

- Det kan vi allerede mærke i dag fredag. For mange er det vigtigt, at de får fornyet deres numre, så de vil komme de kommende dage, siger Per Adsbøll.

- Vi har nogle stille dage ind i mellem, men vi har hele tiden et kundeflow, siger Per Adsbøll, der står bag Bog & Idé i Jernbanegade. Arkivfoto: Søren E. Alwan/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce