Annonce
112

Brød døren op til lager – stjal seks crossere og en påhængsmotor

Politiet har haft travlt, mens fredericianerne sammen med resten af Danmark har holdt forlænget weekend. Arkivfoto: Michael Bager
Den forlængede weekend har ikke været hviledage for det lokale politi. Dagens døgnrapport melder om både indbrud, mistanke om spritkørsel og en sigtelse for narkokørsel.

Fredericia: Det har sandsynligvis både krævet is i maven og en stor trailer, da ukendte gerningsmænd mellem fredag klokken 22 og lørdag 10.50 stak af med hele seks crossere og en påhængsmotor fra en lagerhal.

Døren til lageret, beliggende på Børupvej, var blevet brudt op. Hvor stor en værdi, det stjålne udgør, er der ingen melding om fra Sydøstjyllands Politi.

Fredag klokken 2.54 gik en alarm til en forretning i Jyllandsgade. Der var ingen tyve at se, da vægteren først kom frem, og det fremgår i øvrigt heller ikke af politiets døgnrapport, om – og i så fald hvad – der er forsvundet fra forretningen.

Det vides heller ikke, hvad der blev stjålet fra en lejlighed i Købmagergade. Fredag mellem klokken 12.45 og 17.50 var der indbrud på adressen, og tyven kom ind ved at sparke en hoveddør op. Hele lejligheden var dog gennemrodet.

Annonce

Sprit og narko

Ukendte gerningsmænd fik også kigget det meste af huset igennem, da de natten til lørdag begik indbrud i en villa Thygesminde Allé i Fredericia. Meldingen modtog politiet klokken 2.45, og det fremgår tydeligt, at indbrudstyvene er kommet ud igen gennem terrassedøren. Hvad der er stjålet fra villaen, er der endnu ikke overblik over.

Udover indbrud melder døgnrapporten om blandt andet spritkørsel. Mandag klokken 03.15 stoppede en patrulje en 21-årig fredericiansk mand på en knallert på Øster Voldgade.

Patruljen mistænkte manden for at køre i spirituspåvirket tilstand, hvilket han derfor blev sigtet for.

En 22-årig fredericianer blev stoppet på 6. Julivej lørdag klokken 05.15. Han blev både sigtet for at køre bil, selvom han ikke måtte – og for at køre varevognen påvirket af enten stoffer eller medicin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce