Annonce
Fredericia

Brødre på syv og otte år raserede skole: Nu er regningen gjort op

Det gik hårdt ud over borde, stole og bøger, da der blev lavet hærværk. Det samlede omfang løb op i 612.000 kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Der blev lavet hærværk for over en halv million kroner, da to brødre i oktober sidste år ødelagde bygninger og inventar på Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej i Fredericia.

Fredericia: To unge brødre lavede hærværk for 612.000 kroner, da de i oktober sidste år sneg sig ind på Kirstinebjergskolen ved Indre Ringvej.

Det oplyser Susanne Holm, der er risikokoordinator ved juridisk afdeling i Fredericia Kommune.

Brødrene var henholdsvis syv og otte år og var elever på skolen, da hærværket fandt sted i oktober sidste år. Susanne Holm fortæller, at det er brødrenes forældres indboforsikring, der dækker erstatningen.

De syv- og otteårige brødre udøvede hærværk ved at sprøjte maling på bøger, tablets, vægge, døre samt helt nye stole og borde. Desuden brugte drengene ler til at stoppe afløb i flere håndvaske og åbnede for vandet, der løb i flere timer. På den måde løb vandet over vasken og ned på gulvet, så skillevægge og gulv måtte udskiftes.

- Der er nogle små rester af maling. Det kan være på en papirkurv eller andre ting, som vi har lært at set gennem fingre med.

Afdelingsleder Steen Andersen
Det kunne næsten ligne et abstrakt maleri, men sådan så flere klasselokaler på Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej ud efter, at to unge havde udøvet hærværk en søndag i oktober sidste år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

612.000 ud ad vinduet

Det præcise forsikringsbeløb er opgjort til 612.255,14 kroner og dækker skader på bygninger, møbler samt anden inventar som tablets og bøger samt udgifter til rengøring og håndværkere.

Erstatningen er udbetalt, og i dag er der kun ganske få tegn på hærværket, fortæller Steen Andersen, der er afdelingsleder på Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej.

- Der er nogle små rester af maling. Det kan være på en papirkurv eller andre ting, som vi har lært at set gennem fingre med, siger Steen Andersen.

Han er glad for, at sagen nu kan betragtes som afsluttet, men det er på flere måder en træls sag, mener han.

- Det er ærgerligt, at sådan 612.000 bliver smidt ud af vinduet til ingenting. Vi har ikke fået nogen forbedringer eller noget ud af det.

Skoleskifte var planlagt

Ødelæggelserne var så omfattende, at håndværkere arbejdede på skolen helt frem til vinterferien i uge 7 flere måneder efter selve hærværket 29. oktober.

Brødrenes hærgen på skolen skete i forbindelse med, at en andens klasse holdt et klassearrangement, hvorfor skolen derfor var åben. Det fik skolen til at undersøge, om det skulle have konsekvenser for brug af skolen udenfor normal undervisningstid, hvilket dog ikke bliver tilfældet.

- Vi vil ikke stoppe det, for skolen er et sted, hvor vi har nogle forpligtigelser overfor fritidslovgivningen, og det ville være ærgerligt, når mange forældre gerne vil bruge skolen til arrangementer. Vi har gjort det, at vi indskærper overfor dem, der låner det, at de skal sørge for at lukke ordentligt af, siger Steen Andersen.

Hvorfor de to brødre 29. oktober sidste år valgte at bruge et par timer af deres søndag på hærværket, forventer afdelingslederen aldrig at finde ud af. Drengene var af skolen hverken kendt som problematiske eller udsatte, og selvom drengene senere skiftede skole, havde deres forældre allerede inden hærværket fortalt Kirstinebjergskolen, at de ville flytte til en anden kommune.

- Vi har intet haft med de drenge. Ingen problemer. Så vi er dybt overraskede og chokerede, sagde Steen Andersen til Fredericia Dagblad to uger efter hændelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce