Annonce
Mindeord

Brøndsted var altid klar med en hjælpende hånd

Tidligere seminarielektor Eli Niels Brøndsted Jørgensen er død, 89 år gammel. Tidligere seminarierektor Ole Breinholdt skriver mindeord:

Brøndsted, som vi kaldte ham i kollegiale sammenhænge, var født i 1930 i Tiufkær lidt syd for Vejle. Det var i hans skoletid ikke nogen selvfølge, at børn fra landet fik videregående skolegang med efterfølgende boglig uddannelse. Men en landsbylærer fik øje på den begavede landbosøn, og han fik så lov til hjemmefra at fortsætte med at gå i skole efter konfirmationen. Det lykkedes ham derefter at skaffe eksistensgrundlag for at søge optagelse på Jelling Statsseminarium, hvorfra han blev dimitteret som lærer i 1952. I 10 år arbejdede han ved Århus kommunale skolevæsen som lærer, idet han undervejs (i 1959) aflagde faglærereksamen og videreuddannede sig på andre måder. Med denne ballast blev han så ansat ved sit gamle seminarium i Jelling i 1962, hvor han især underviste i matematik, i starten også i fysik og kemi. Efter 35 års tjeneste blev han i 1997 pensioneret fra stillingen som seminarielektor.

Hans gamle studerende taler med stor varme om deres tid på seminariet med Brøndsted som matematiklærer. De fortæller om hans overlegne faglige kompetence og om hans omsorg for den enkelte studerende. Altid udtrykte han et positivt syn på sine medmennesker. Hans engagement i matematikfaget, som han elskede højt, var en stor inspiration for de kommende lærere. Optagetheden af faget blev på eksemplarisk vis båret videre til den ene årgang lærerstuderende efter den anden.

Ledelse og seminarielærere har beskrevet Brøndsted som en god, varm og trofast person, der altid var parat til at række kollegaen, der havde brug for det, en hjælpende hånd. Han var et meget sympatisk og socialt indstillet menneske, og var i enestående grad loyal over for det gamle seminarium, der kom til at fylde så meget i hans arbejdsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce