Annonce
Fredericia

Brand i flerlænget gård - Vinden hjalp brandfolkene

Tirsdag eftermiddag udbrød der brand i den flerlængede Børupgaard på Børupvej. Slukningsarbejdet blev hjulpet af, at vinden bar væk fra branden og ikke ind mod de øvrige længer. Foto: Nana Hanghøj
Børupgaard på Børupvej brød tirsdag eftermiddag i brand. Alarmen lød på gårdbrand, men brand begrænsede sig til i fyrrum. Vinden var med beredskabet.

Opdateret kl. 19.17 med oplysninger fra Trekantbrand.

Børup: Et fyrrum ved den flerlængede Børupgaard på Børupvej brød tirsdag eftermiddag i brand. Efter et par timers indsats på stedet var branden under kontrol. Det er endnu ikke oplyst, hvad den egentlige brandårsag formodes at være.

- Meldingen lød på gårdbrand, så vi sendte to slukningskøretøjer og en tankvogn, men det viste sig, at branden var koncentreret om et fyrrum i tilknytning til gården. Der var flammer, da vi ankom, men heldigvis bar den kraftige vind væk fra de øvrige længer. Det var med til at sikre, at branden ikke bredte sig, siger indsatsleder Johnny Rasmussen fra Trekantbrand.

Annonce

Johnny Rasmussen kunne se røgen fra branden fra Lillebæltsbroen, men det viste sig, at branden var begrænset til fyrrummet.

- Vores fokus var at sikre, at branden ikke bredte sig til resten af gården, og vi fik udstyr frem, så vi kunne komme op over brandstedet og sikre, at ilden ikke bredte sig til den tilstødende længe, siger han.

Børupvej var delvist spærret for trafik på grund af branden, så flere store lastbiler blev ledt andre veje ind til transportvirksomhederne i gårdens nabolag.


Der var flammer, da vi ankom, men heldigvis bar den kraftige vind væk fra de øvrige længer. Det var med til at sikre, at branden ikke bredte sig.

Indsatsleder Johnny Rasmussen fra Trekantbrand.


Gården ligger i periferien af Taulovs transportområde, og er nabo til trailerdepotet One Stop. Gården har ifølge lokale beboere på stedet stået ubeboet hen, men der har ind imellem været beboelse, ved indsatslederen fra Trekantbrand.

- Jeg har været til skorstensbrand på gården for halvandet år siden, så der har der været beboere, men i dag så vi ingen, konstaterer Johnny Rasmussen.

Cirka kl. 18.30 forlod de sidste køretøjer og mandskab stedet. Tilbage var skader på fyrrummet, hvor branden var opstået og lidt huller i tagkonstruktionen på længen op til bygningen.

Ilden opstod omkring et fyrrum, der ligger i en selvstændig bygning tæt på den ene længe. Foto: Nana Hanghøj
Indsatsleder Johnny Rasmussen fra Trekantbrand koordinerede indsatsen. Foto: Nana Hanghøj
Trekantbrand og politi var hurtigt på stedet. Foto: Nana Hanghøj
Brand i den flerlængede Børupgaard på Børupvej. Via stigevognen kunne brandfolkene komme hen over brandstedet og få sikret, at branden ikke bredte sig til de øvrige længer. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce