Annonce
112

Brandstifter ryger ikke bag tremmer - anklager enig i dommerens beslutning

En 27-årig, der har tilstået at stå bag en brand i Norgesgade fredag, får lov til at være på fri fod, indtil sagen engang afgøres. Anklageren kærer ikke den beslutning, dommeren tog søndag ved Retten i Horsens. Foto: Peter Leth-Larsen
Den 27-årige fredericianer, der har tilstået at stå bag ildspåsættelsen fredag, der kostede otte togvogne livet, får lov til at blive på fri fod, indtil sagen engang skal afgøres.

Fredericia: Der er ingen tidshorisont over, hvornår sagen mod en 27-årig fredericianer, der fredag satte ild til togvogne på rangerområdet i Norgesgade, skal have afgjort sin sag ved retten.

Det er dog slået fast med syvtommersøm, at han frem til da får lov til at være på fri fod. Det står mandag formiddag klart, efter at anklager Gitte Dyhr Thomsen fra anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har valgt ikke at kære dommerens beslutning.

Søndag besluttede en dommer ved Retten i Horsens nemlig, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle den 27-årige. I retten tog Gitte Dyhr Thomsen forbehold for den kendelse og havde 14 dage til at beslutte, om den afgørelse skulle prøves ved landsretten. Mandag har hun besluttet, at det skal den ikke.

- Efter at have læst kendelsen igen er jeg enig i dommerens kendelse. I det her tilfælde vil der formentlig ikke være en gentagelsesrisiko, siger Gitte Dyhr Thomsen mandag.

Det var blandt andet gentagelsesrisikoen, altså faren for, at manden ville sætte ild til noget igen, anklageren søndag argumenterede med under grundlovsforhøret søndag i Horsens. Forsvareren derimod mente, at det var usandsynligt, at den 27-årige igen ville gøre noget lignende.

Manden har indrømmet at have sat ild til otte togvogne på rangerområdet i Norgesgade fredag. Det var manden selv, der slog alarm til politi og brandvæsen. Det tog brandfolk fra tre stationer adskillige timer at få bugt med branden og gløderne.

Ifølge Gitte Dyhr Thomsen foregår der stadig undersøgelser, og det vides derfor ikke, hvornår sagen skal for retten.

Ingen kom noget til ved branden af togene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Politiker forstår ikke kritik fra Kære Pleje: - Vi sparer ikke, vi følger loven

Annonce