Annonce
112

Brandstifter ryger ikke bag tremmer - anklager enig i dommerens beslutning

En 27-årig, der har tilstået at stå bag en brand i Norgesgade fredag, får lov til at være på fri fod, indtil sagen engang afgøres. Anklageren kærer ikke den beslutning, dommeren tog søndag ved Retten i Horsens. Foto: Peter Leth-Larsen
Den 27-årige fredericianer, der har tilstået at stå bag ildspåsættelsen fredag, der kostede otte togvogne livet, får lov til at blive på fri fod, indtil sagen engang skal afgøres.

Fredericia: Der er ingen tidshorisont over, hvornår sagen mod en 27-årig fredericianer, der fredag satte ild til togvogne på rangerområdet i Norgesgade, skal have afgjort sin sag ved retten.

Det er dog slået fast med syvtommersøm, at han frem til da får lov til at være på fri fod. Det står mandag formiddag klart, efter at anklager Gitte Dyhr Thomsen fra anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har valgt ikke at kære dommerens beslutning.

Søndag besluttede en dommer ved Retten i Horsens nemlig, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle den 27-årige. I retten tog Gitte Dyhr Thomsen forbehold for den kendelse og havde 14 dage til at beslutte, om den afgørelse skulle prøves ved landsretten. Mandag har hun besluttet, at det skal den ikke.

- Efter at have læst kendelsen igen er jeg enig i dommerens kendelse. I det her tilfælde vil der formentlig ikke være en gentagelsesrisiko, siger Gitte Dyhr Thomsen mandag.

Det var blandt andet gentagelsesrisikoen, altså faren for, at manden ville sætte ild til noget igen, anklageren søndag argumenterede med under grundlovsforhøret søndag i Horsens. Forsvareren derimod mente, at det var usandsynligt, at den 27-årige igen ville gøre noget lignende.

Manden har indrømmet at have sat ild til otte togvogne på rangerområdet i Norgesgade fredag. Det var manden selv, der slog alarm til politi og brandvæsen. Det tog brandfolk fra tre stationer adskillige timer at få bugt med branden og gløderne.

Ifølge Gitte Dyhr Thomsen foregår der stadig undersøgelser, og det vides derfor ikke, hvornår sagen skal for retten.

Ingen kom noget til ved branden af togene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Fredericia For abonnenter

Sådan foregår det i dag: Håndværkere fordeler opgaver efter nummer

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce