Annonce
112

Brandstifter ryger ikke bag tremmer - anklager enig i dommerens beslutning

En 27-årig, der har tilstået at stå bag en brand i Norgesgade fredag, får lov til at være på fri fod, indtil sagen engang afgøres. Anklageren kærer ikke den beslutning, dommeren tog søndag ved Retten i Horsens. Foto: Peter Leth-Larsen
Den 27-årige fredericianer, der har tilstået at stå bag ildspåsættelsen fredag, der kostede otte togvogne livet, får lov til at blive på fri fod, indtil sagen engang skal afgøres.

Fredericia: Der er ingen tidshorisont over, hvornår sagen mod en 27-årig fredericianer, der fredag satte ild til togvogne på rangerområdet i Norgesgade, skal have afgjort sin sag ved retten.

Det er dog slået fast med syvtommersøm, at han frem til da får lov til at være på fri fod. Det står mandag formiddag klart, efter at anklager Gitte Dyhr Thomsen fra anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har valgt ikke at kære dommerens beslutning.

Søndag besluttede en dommer ved Retten i Horsens nemlig, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle den 27-årige. I retten tog Gitte Dyhr Thomsen forbehold for den kendelse og havde 14 dage til at beslutte, om den afgørelse skulle prøves ved landsretten. Mandag har hun besluttet, at det skal den ikke.

- Efter at have læst kendelsen igen er jeg enig i dommerens kendelse. I det her tilfælde vil der formentlig ikke være en gentagelsesrisiko, siger Gitte Dyhr Thomsen mandag.

Det var blandt andet gentagelsesrisikoen, altså faren for, at manden ville sætte ild til noget igen, anklageren søndag argumenterede med under grundlovsforhøret søndag i Horsens. Forsvareren derimod mente, at det var usandsynligt, at den 27-årige igen ville gøre noget lignende.

Manden har indrømmet at have sat ild til otte togvogne på rangerområdet i Norgesgade fredag. Det var manden selv, der slog alarm til politi og brandvæsen. Det tog brandfolk fra tre stationer adskillige timer at få bugt med branden og gløderne.

Ifølge Gitte Dyhr Thomsen foregår der stadig undersøgelser, og det vides derfor ikke, hvornår sagen skal for retten.

Ingen kom noget til ved branden af togene.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce