Annonce
Alarm 112

Brandfolk fik melding om, at der måske var børn i brændende bygning

Branden, der udviklede sig i en lagerbygning tæt på skolen i Gelsted, sendte store, sorte røgskyer mod himlen, der kunne ses helt i Ejby. Midt i slukningsarbejdet fik brandfolkene besked om, at der manglede to børn fra skolen.

Gelsted: Både brandvæsen og politi rykkede torsdag formiddag ud til en større brand i en lagerbygning med tilknytning til Heldagsskolen Lærkeskolen ved Koldinghave i Gelsted.

Indsatsleder ved branden, Hans Egon Bendorff, fortæller, at ham og hans folk godt to timer efter anmeldelsen kunne erklære branden for slukket.

- Da vi fik meldingen, udviklede branden allerede en kraftig, sort røg, som kunne ses helt til Ejby, siger han.

Annonce

Bygningen skulle formentlig være revet ned i løbet af de næste par år alligevel, så det værste er egentlig, at vi mister de ting og undervisningsmaterialer, der stod der. Det er træls, men så er det heller ikke værre

Nicolei Beier, skoleleder på Lærkeskolen

Mens slukningsarbejdet stod på, kunne branden ses i store dele af området området, da den udviklede en kraftig, sort røg. En røg, som ifølge Hans Egon Bendorff godt kan betegnes som værende giftig, fordi der inde i lagerbygningen var brugt materialer, som ved brand kan udvikle farlig røg. Desuden var der ifølge indsatslederen også asbest, og det kræver særlige forholdsregler - også efter slukning.


Der var asbest i bygningen, og derfor spærrede brandfolkene det hele af med sort og gult bånd, da slukningsarbejdet var slut. Foto: Sofie Secher Karlsen

Derfor ville brandfolkene bede beboerne i de to huse, der stod i vindretningen, blive indendøre. Men der var ingen hjemme, fortæller indsatslederen.

Brand på ejendom i Gelsted. Bygningen ejes af Lærkeskolen og benyttes som lagerbygning. Foto: Presse-fotos.dk

Frygtede, der var børn i bygningen

Indsatsleder fra Trekantbrand Hans Egon Bendorff fortæller, at han og hans folk i første omgang fik en melding om, at der manglede to børn fra skolen, og at de måske befandt sig inde i den brændende bygning.

- Heldigvis fik vores holdleder hurtigt at vide, at de to børn var fundet et andet sted, og det var lidt af en lettelse for os, siger han.

Da den melding kom, var lagerbygningen var så overtændt, at det ikke gav mening at sende folk ind. I stedet slukkede brandvæsnet branden udefra.

Annonce

Flyttet undervisning

Bygningen, der før i tiden husede Gelsted VVS, ejes nu af Heldagsskolen Lærkeskolen. Den benyttes udelukkende som lagerbygning, oplyser skolelederen Nicolei Beier.

- Det er en lagerbygning, hvor vi har opmagasineret nogle ting. Der står blandt andet en autocamper og en campingvogn, vi før har brugt til undervisning.

Koldinghave, Gelsted.

Skolelederen fortæller desuden, at branden er slukket og under kontrol, og at den ellers ikke har påvirket skolen ret meget.

- Vi har flyttet noget undervisning fra de eksterne lokaler, som ligger tættere på bygningen, tilbage til skolen (der ligger længere væk red.). Udelukkende for en sikkerhedsskyld, siger han og tilføjer:

- Bygningen skulle formentlig være revet ned i løbet af de næste par år alligevel, så det værste er egentlig, at vi mister de ting og undervisningsmaterialer, der stod der. Det er træls, men så er det heller ikke værre.

Koldinghave, Gelsted.

Lige op af af lagerbygningen stod en rød container, som skolen brugte opbevaring af blandt andet loppeting. Den endte ifølge Hans Egon Bendorff med at blive så varm, at der opstod brand indvendigt. Brandfolkene måtte derfor hurtigt bryde den op, slukke ilden og så ellers flytte indholdet ud i støvregnen.

Inden brandfolkene forlod den nærmest nedbrændte bygning på Koldinghave omkring klokken 12.30, blev der bundet et sort og gult bånd om det hele. Det skyldes, at der er asbest i bygningen, og det derfor er farligt at nærme sig - også selv om der nu ikke står så meget tilbage af bygningen.

Brand på ejendom i Gelsted. Foto: Presse-fotos.dk
Koldinghave, Gelsted.

Vagtchef ved Fyns Politi, Sten Nyland, oplyser, at man fra politiets side arbejder med en teori om, at det kan være et cigaretskod, der har været årsag til branden, men at årsagen endnu ikke er fastslået.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce