Annonce
112

Brandvæsenet sendt til Østerstrand to gange – først var det en skraldespand, så en stub

Arkivfoto: Kathrine Jensen

Fredericia: Det er heldigvis i ny og næ mindre alvorligt end først antaget, når det lokale brandvæsen får meldinger, de rykker ud på.

Torsdag formiddag lød meldingen om en mindre naturbrand, men da Trekantbrand kom frem til stedet – Østerstrand ned mod kajakklubben, viste det sig, at en træstub ulmede lidt. Det fortæller Johnny Rasmussen, indsatsleder ved Trekantbrand.

- Det er formentlig gløder fra et bål, der har ulmet lidt, og så har det fået fat i en træstub, der står ved bålstedet, siger indsatslederen.

Opgaven med naturbranden blev derfor hurtigt afviklet.

Det var også en kortere arbejdsopgave, brandvæsenet onsdag aften måtte rykke på. Klokken 19.35 kom meldingen om brand i skraldespand i det fri på Østerstrand.

- Jeg tror, det måske var en engangsgrill eller en cigaret, der havde fået skraldespanden til at ulme. Så vi fyldte den lige op med skum, inden vi kørte derfra igen, fortæller Johnny Rasmussen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce