Annonce
Vejle

Bred enighed hos lokale Venstre-folk: Det har været beskidt

I forbindelse med annonceringen af en Tour de France start i Vejle, var daværende Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forbi. Nu har han trukket sig som formand for partiet Venstre, efter længere tids uro. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
De lokale foreningsformænd for Venstre i Vejle kalder forløbet omkring Lars Løkke og Kristian Jensens afgang for uskønt. Alle venter nu på, at der skal komme en ny formand på Venstres landsmøde.

Vejle/Jelling/Børkop: Efter Lars Løkke og Kristian Jensen lørdag middag annoncerede, at de stopper som henholdsvis formand og næstformand i Venstre, har reaktionerne været blandede.

I Venstres eget bagland i Vejle Kommune er der bred enighed om, at det har været et uskønt forløb. Flere medlemmer har allerede meldt sig ud af partiet.

- De første fem udmeldelser er tikket ind med øjeblikkelig virkning, fordi man har tilsidesat demokratiets spilleregler og vores landsmødes beslutning. Det vil man ikke acceptere, desværre, og det forstår jeg godt, lyder det fra Jacob Bogh Nielsen, kredsbestyrelsesformand for Venstre i Vejle Syd.

Vælgerforeningsformand for Venstre i Vejle Nord Keld Jensen, har ikke modtaget nogle udmeldelser endnu. Han synes dog, at tingene kunne have været håndteret anderledes.

- Det har været uskønt. Vi har hele tiden bakket det formandskab op, der var og ment, at det skulle have været bestemt på landsmødet, om formandskabet skulle fortsætte. Vi synes, det er forkert, den måde, det har foregået på, siger han.

Stephanie Lose, der går ud og samler underskrifter for at få smidt Lars Løkke af og lave et mistillidsvotum til ham. Det synes jeg, er usmageligt og uværdigt. Hele den her situation er med til at smadre partiet.

Jacob Bogh Nielsen, kredsbestyrelsesformand for Venstre i Vejle Syd

Det er skammeligt

Jacob Bogh Nielsen kalder situationen for skammelig og kommer især med hårde ord mod sin partifælle, Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark.

- Stephanie Lose, der går ud og samler underskrifter for at få smidt Lars Løkke af og lave et mistillidsvotum til ham, det synes jeg, er usmageligt og uværdigt. Hele den her situation er med til at smadre partiet. Og så for personlig vindings skyld er der nogle, der har gået ud og lavet det her. Det gør mig trist til mode, siger han.

Vælgerforeningsformanden i Jelling, Jørn Rasmussen, er enig med Jacob Bogh Nielsen og kalder forløbet op til Lars Løkkes afgang for beskidt. Han mener, at pressen også kan tage en del af skylden for forløbet.

- Det har været så beskidt, som noget kan være. Pressen har også været hård ved alt og alle. Det er hårdt, og det var ikke meningen. Ikke fra vores side i hvert fald, siger Jørn Rasmussen.

Mogens Mikkelsen, foreningsformand i Børkop, mener ligesom Jørn Rasmussen, at forløbet kunne have været håndteret anderledes i pressen.

- Men vi skal nok finde en god formand, selvom jeg mener, at Lars Løkke var den rette, siger han.

Annonce

Kongemord

Frem til Venstres landsmøde 21. september er Kristian Jensen fungerende formand for Venstre, men hvem der skal overtage posten permanent, er der ingen, der endnu ved. Spekulationerne har længe lydt på, at Jakob Elleman-Jensen er den næste på formandsposten, men i Vejle vil foreningsformændene ikke spå om udfaldet endnu.

- Nu skal vi have vores landsmøde, og så må vi se, hvem der stiller op, hvem der har været med til at begå kongemord, og om de vil have det siddende på sig. Alle har været i spil, alle har været med til at skubbe Lars af. Jeg så gerne, at der kom nogle helt nye kræfter til, siger Jacob Bogh Nielsen.

Jørn Rasmussen vil have Venstre til at se fremad og komme op på hesten igen, så der kan blive valgt en ny formand. Men han mener dog også, at det bliver svært at finde en formand som Lars Løkke. - Hvor vi finder en formand magen til Lars, det ved jeg ikke. Det gør vi nok aldrig. Han er en dygtig politiker. De kriser, han er kommet igennem, og de ting, han har præsteret - senest ved valget i juni - det var der ingen, der havde forudset, siger Jørn Rasmussen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Annonce