Annonce
Kultur

Bredstrup-Pjedsted vender livet på hovedet: Trump fik gode råd af Jacob

Frank Løkkegaard i en herlig udgave af Donald Trump, som har søgt råd hos vores egen førstemand, borgmester Jacob Bjerregaard. Foto: Mogens G. Madsen
Lyserøde grise, drillesyge pensionister og crazy humor indtog scenen i Pjedsted Forsamlingshus.

Bredstrup-Pjedsted: Hvis man ikke vidste det, var der syn for sagn fredag aften i Pjedsted Forsamlingshus. Bredstrup-Pjedsted er et lokalsamfund med en talentmasse, som rækker langt ud over sognegrænsen.

Det gælder amatørskuespillerne, det professionelt spillende fire mand store orkester og ikke mindst en imponerende hittepåsomhed, hvad tekster og optrin angår.

I årets revy bliver livet vendt på hovedet. For eksempel spiller Frank Løkkegaard en vellignende Donald Trump, der søger råd hos førstemanden i Fredericia. Ifølge Trump har Jacob opfordret ham til at bygge en vold i stedet for en mur med det argument, at volden hidtil har holdt mexicanerne væk fra Fredericia.

Annonce

Det' da ulækkert

Henrik Væver er borgeren, som højrød i hovedet brokker sig over, at bilerne kører alt for langsomt på "Fucking Bredstrupvej", mens det fnisende forældrepar, Henrik og Tina Væver, i et andet nummer bliver taget voldsomt i skole af datteren (Lene Ramsing) for deres pinlige opførsel til efterårsfesten i Bredstrup-Pjedsted. Og i et tredje nummer er det at være monogam bare for ulækkert og anderledes.

Det er svært at vælge et nummer frem for et andet. Noget af det allersjoveste er overgangene mellem numrene med crazy-humor, overdrevet mimik og fantastiske udklædninger, som når de tre mænd, Ole Pedersen, Frank Løkkegaard og Henrik Væver agerer små grise i lyserødt undertøj.

Ældre damers sjov på Bilkas p-plads

Hylende morsomt er det også, da pensionisterne Dorte Løkkegaard og Lene Ramsing tager på tur til Bilka og driller dem, som venter på en ledig p-plads. Hver halve time bakker damerne bilen halvvejs ud, fortryder på skrømt og går tilbage til storcentret.

Et af de helt store talenter er konservatorieuddannede Louise Sletting Hvilborg, som ikke alene synger pragtfuldt, men har en perfekt timing i sin optræden. Hun leverede et par kærlige replikker til sognets nye og unge præst, Michael Munch, som sad blandt publikum. "Han er så pæn", som hun sagde, selv om hun ikke forstod, hvorfor hun ikke kunne blive ansat som ufaglært præst, når hun var godt inde i stoffet med vendinger som "Fra Hennes til Pilates".

Håndværkere i lyserøde overalls

Hun og Tina Væver var tilbage i rollerne inderhavere af et tømningsfirma. De to ikke alt for kvikke kvinder i lyserøde overalls kunne i år ikke få gang i støvsugeren ved at trække i ledningen, som var det en plæneklipper, eller ved hælde benzin på.

Krænkelseskulturen fik også adskillige ord med på vejen. Et nummer om "rød mand stå, grøn mand gå" var ligefrem blevet bortcensureret. Og så kan de bare noget med sproget, derude i Bredstrup-Pjedsted. Det gennemsyrede alt - lige fra de sjove tekster i programmet til selve forestillingen.

Lokalrevyen i Bredstrup-Pjedsted med Dorte Løkkegaard som instruktør er efterhånden på et niveau, så den sagtens kunne trække publikum langt uden for sognegrænsen. Husk det til næste år.

Et efterhånden gennemgående og hylende morsomt indslag i Bredstrup-Pjedsted-revyen er de to kvinder, Louise Sletting Hvilborg og Tina Væver med deres eget tømningsfirma, hvor logisk tænkning bliver sat på spidsen. Foto: Mogens G. Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: Suveræne FC Fredericia knuser Nykøbing FC i overlegen sejr 

Annonce